Levyarvio: Simple mindsin uusi albumi on osoitus yhden Ison-Britannian pitkäikäisimmän yhtyeen päättäväisyydestä pysyä luovana

SIMPLE MINDS: DIRECTION OF THE HEART (BMG 2022)

Simple Minds palaa viimeisimmän albuminsa ”Direction Of The Heart” myötä miltei kulta-aikaansa. Yhdeksän uuden kappaleen kokoelma on elämän eloisa juhla, vaikkakin alku on koskettava. Avausraita on kunnianosoitus Simple mindsin laulusolistin ja keulahahmon Jim Kerrin ”parhaalle kaverille” eli hänen vuonna 2019 edesmenneelle isälleen. Aiheesta huolimatta kaihoisasti rullaava ”Vision thing” asettaa tahdin tiiviille albumille, joka kiteyttää menneen ja nykyisen ajan Simple Mindsin olemuksen. Se perustuu jollain tapaa bändin aikaisempiin töihin, jotka on kuvattu tälle levylle uudelleen nykypäivän linssien läpi.

Myrskyisä ”Planet Zero” sai alkunsa jo elokuussa 2011 Greatest Hits + Europe Tourin aikana, kun taas ”Act of love” on uudelleenhahmotelma yhdestä Jimin ja kitaristi Charlie Burchillin vuonna 1978 kirjoittamasta vanhasta kappaleesta, joka osui samaan aikaan yhtyeen ensimmäisen esiintymisen kanssa Glasgow’n Satellite Cityssä tammikuussa 1978. Yhtyeen alkuperäisen tutkaparin tiiviin sävellysyhteistyön lisäksi vuodesta 2010 lähtien Simple mindissä vaikuttanut basisti Ged Grimes on osallistunut singlen ”First you jump” kirjoittamiseen. Lisäksi hän on ollut mukana kirjoittamassa ”Solstice kiss” -biisiä jo ”Big music” (2014) -albumin sessioiden aikana. Laulu löytää nyt kotinsa tältä uutuudelta.

Vaikka ”Direction of the heartin” setti on energinen ja virtaviivainen, se kompensoi lyhyehköä kappalelistaa laadulla. Mukaan lukien esimerkiksi ”Human traffic”, jonka vieraana esiintyy Sparks -yhtyeen keulahahmo Russell Mael. Pitkäsoiton päättää sähköistävä cover-versio The Callin vuoden 1983 singlestä ”The walls came down”, mikä todistaa että Simple Mindsillä on paljon elämää edessä vielä 45 vuoden uransa jälkeen. ”Direction Of The Heart” on yksi bändin jännittävimmistä ja mukaansatempaavimmista julkaisuista sitten 1980-luvun.

Jim Kerr kuvailee yhtyeen halukkuutta viedä eteenpäin kahden viime vuoden kiistaa tähtien parissa. ”Kuinka tehdä hyvän mielen ”Electro-rock” -levy nykyihmiskunnan pahimman kriisin aikana? ”Direction Of The Heart” on tämän haasteen tulos”, hän sanoo. ”Kuka olisi uskonut, että meillä oli niin hauskaa sitä luodessa?”. Heidän nautintonsa on tarttuvaa ja albumi on osoitus yhden Ison-Britannian pitkäikäisimmän yhtyeen päättäväisyydestä pysyä luovana ja jatkaa loistavan popmusiikin esittämistä vuosikymmeniä huippuvuosien jälkeenkin – jatkukoon se vielä pitkään!

Kappaleluettelo:

  1. Vision thing
  2. First you jump
  3. Human traffic
  4. Who killed truth?
  5. Solstice kiss
  6. Act of love
  7. Natural
  8. Planet Zero
  9. The walls came down

One thought on “Levyarvio: Simple mindsin uusi albumi on osoitus yhden Ison-Britannian pitkäikäisimmän yhtyeen päättäväisyydestä pysyä luovana

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: