2 kuukautta jouluun on, laski Debbie Gibson aivan itse eilen – ja julkaisi ensimmäisen joululevynsä


Debbie Gibson (oik. Deborah, s. 1970) oli 1980-luvun lopun yhdysvaltalaissensaatio, joka jo 16-vuotiaana sävelsi ja sanoitti itse kaikki tuplaplatinaa myyneen esikoisalbuminsa ”Out of the blue” (1987) kappaleet. Menestys jatkui vielä vuonna 1989 ilmestyneellä kakkoslevyllä ”Electric youth” ja singlelistalla hän saavutti ykköstilan kaksi kertaa kappaleilla ”Foolish beat” (1988) ja ”Lost in your eyes” (1989). 1990-luvulle siirryttäessä alkoi listamenestys hiipua, vaikka levyjä ilmestyikin suhteellisen tasaiseen tahtiin.

Vuonna 2021 Debbie Gibson teki paluun pop-kuvioihin ja julkaisi ensimmäisen kokonaan uusia lauluja sisältäneen albuminsa sitten vuoden 2001 pitkäsoiton ”M.Y.O.B.”. ”The body remembers” julkaistiin Debbien omalla indie-merkilla StarGirl records ja edelleen kaikki kappaleet olivat hänen itsensä kirjoittamia. Nyt Debbie julkaisee uransa ensimmäisen joululevyn, jonka neljästoista kappaleesta puolet ovat uusia ja omaa käsialaa. Toinen on mokoma on luonnollisesti ikivihreitä joululauluja, kuten ”Let it snow” tai ”White christmas”.

Debbien itsensä säveltämä ja sanoittama ”Christmas star” julkaistiin jo vuoden 2021 jouluksi. Jouluklassikko ”Sleigh ride” kuultiin puolestaan ensimmäistä kertaa jo vuonna 1992 ”A very special christmas 2” -kokoelmalevyllä. ”Winterlicious” -joululevyllä on myös kaksi duettoa. New kids on the block -yhtyeestä tuttu Joey McIntyre pääsee ääneen kaksikon yhdessä tekemässä ”Heartbreak holiday” -kappaleessa. Heidän duetointiaan on kuultu aiemminkin, sillä duoversio ykköshitistä ”Lost in your eyes” oli mukana edellisvuoden albumilla ”The body remembers” ja jo vuonna 2019 Nyykkäreiden ”Mixtape”-kiertueella livenä. Debbien isä Daddy Joe vuorostaan laulaa tyttärensä kanssa ”White christmasin”. Albumin päätösraita ”Cheers!” on säveltäjänsä mukaan ”Uuden vuoden laulu” ja sen Debbie on omistanut edesmenneelle äidilleen Dianelle, joka toimi myös tyttärensä managerina.

Kappaleluettelo:

 1. Let it snow
 2. I wish everyday was christmas
 3. God rest ye merry gentlemen
 4. Heartbreak holiday (feat. Joey McIntyre)
 5. The gift
 6. Christmas star
 7. Jingle those bells
 8. The candy man
 9. Christmas dreams
 10. Sleigh ride
 11. Jingle bell rock/The christmas song
 12. Illuminate
 13. White christmas (feat. Daddy Joe)
 14. Cheers!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: