Kylie – Kylie christmas (2015)

kylie christmas

Vuonna 1987 kansainvälisen läpimurtonsa hiteillä ”The loco-motion” ja ”I should be so lucky” tehnyt australialainen pop-prinsessa Kylie Minogue julkaisi ensimmäisen joulualbuminsa ”Kylie christmas” vuonna 2015. Vuotta aiemmin julkaistun, kahdennentoista studioalbuminsa ”Kiss me once” jälkeen Kylie ilmoitti, että hänen ja Parlophone -levy-yhtiön tiet erkanevat, mutta joululevyä varten solmittiin uusi yhden albumin mittainen sopimus. Albumi sisältää tyypilliseen tapaan cover-versioita klassikoista ja kolme uutta kappaletta. Osa raidoista on levytetty puhallin- ja jousiorkesterin säestyksellä miltei oikeaa bigband-meininkiä tavoitellen, mutta Kylien ollessa kyseessä ei ole unohdettu myöskään kunnon pop- tai jopa dance-elementtejä. Levystä julkaistiin myös deluxe-painos, jolla oli kolme kokonaan uutta joululaulua ja kuuden biisin bonus-dvd. Singlenäkin julkaistussa kappaleessa ”100 degrees” Kylien duettokumppanina kuultiin hänen sisartaan Dannii Minogueta.

Kylie & Dannii Minogue – 100 degrees (live at the Royal Albert hall)

Kylie & James Corden – Only you (lyric video)

Vuonna 2016 albumista julkaistiin 22 biisiä sisältävä ”Snow queen edition”, jossa kappalelista oli laitettu uuteen järjestykseen ja väliin oli ujutettu kuusi ennenjulkaisematonta laulua. Niiden joukossa oli mm. ”Wonderful christmastime”, jolla oli mukana brittipoppari MIKA. Alkuperäisen albumin kappaleista ensimmäisenä singlenä julkaistiin ”Only you”, joka ei varsinaisesti ole joululaulu vaan cover-versio Yazoo-yhtyeen hittiballadista. Siinä Kylien kanssa duetoi näyttelijä ja tv-tähti James Corden. Kolmas single ja ainoa, johon tehtiin myös musiikkivideo oli ”Everyday’s like christmas”, jonka tekemisessä oli mukana Coldplay-yhtyeen Chris Martin. Kappaleeseen tehtiin Kylien uran alkuaikojen muistoksi myös kasarihenkinen Stock-Aitken-Waterman -remix.

Kylie – Everyday’s like christmas (musiikkivideo)

Kylie – Everyday’s like christmas Stock-Aitken-Waterman-remix (audio)

Levy menestyi joululevyksi ihan mukavasti sijoittuen Kylien kotimaassa Australiassa listan sijalle 7. Britanniassa levy oli albumilistalla parhaimmillaan sijalla 12, joten ikävä kyllä siitä tuli ensimmäinen Kylie-pitkäsoitto sitten vuoden 1991 ”Let’s get to it” -albumin, joka ei noussut Britanniassa topteniin. Pitkässä juoksussa ”Kylie christmas” myi kuitenkin kultaa eli enemmän kuin vuoden 2014 pop-albumi ”Kiss me once”. Levyä promotoidakseen Kylie heitti Royal Albert hallissa upean joulukonserttispektaakkelin.

Kappalelista:
1. It’s the most wonderful time of the year
2. Santa Claus is coming to town (feat. Frank Sinatra)
3. Winter wonderland
4. Christmas wrapping (feat. Iggy Pop)
5. Only you (feat. James Corden)
6. I’m gonna be warm this winter
7. Every day’s like christmas *
8. Let it snow
9. White december *
10. 2000 miles
11. Santa baby
12. Christmas isn’t christmas ’til you get here *
13. Have yourself a merry little christmas
Deluxe-painos lisäraidat:
14. Oh Santa *
15. 100 degrees (feat. Dannii Minogue) *
16. Cried out christmas *

* = Originaalikappale

Lähteet: 
Wikipedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: