Kim Wilde – Wilde winter songbook (2013)

kim wilde winter songbook 1

Vuonna 2013 Kim Wilde julkaisi ensimmäisen joulualbuminsa ”Wilde winter songbook”. Levy sisälsi puoliksi cover-versioita tutuista joulukauden lauluista ja puoliksi uusia aiheeseen sopivia lauluja, joita Kim oli kirjoittanut itse eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Kolmen pääasiassa Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa julkaistun comeback-albumin jälkeen ”Wilde winter songbook” julkaistiin myös Britanniassa, mutta levy-yhtiönä toimi Wilden perheen oma Wildeflower records.

Tutuimmat joululaulut levyllä ovat ”Have yourself a merry little christmas”, ”Let it snow”, ”Winter wonderland” sekä ”Rockin’ around the christmas tree”, jonka Kim levytti jo vuonna 1987 duettokaverinaan koomikko Mel Smith. Hyväntekeväisyyssingle nousi silloin Brittilistan kolmoseksi. Tällä albumilla kuultavalla versiolla duettokaverina on kasaripoppari Nik Kershaw. ”Winter wonderlandissa” Kimin kanssa duetoi puolestaan toinen kasarilegenda Rick Astley. Tuoreempia cover-versioita ovat Sara Bareillesin ja Ingrid Michaelsonin ”Winter song” sekä Fleet foxesin ”White winter hymnal”, jossa mukana vokaaleissa on Kimin isä Marty Wilde. ”Silent night” -klassikkoa on hyödynnetty osittain kappaleessa ”Burn gold (Silent night)”, jolla Kimin kanssa duetoi hänen musikaalinen miehensä Hal Fowler. Pariskunnan tytär Rose Fowler laulaa taustoja hienossa ”Hope” -kappaleessa.

Kim on itse kirjoittanut levylle kuusi uutta kaunista laulua, joista kaksi kokonaan yksin. Kolmella kappaleella on sävellysapuna ollut Kimin veli Ricky Wilde, joka on myös tuottanut levyn. Uusista lauluista viisi on erittäin tunnelmallisia ja melodisia, mutta ”Hey mr snowman” on perinteisempi iloinen jouluralli. Kimin ja Rickyn kirjoittaman ”Deck the halls (Angels sing)” -kappaleen piti myös tulla levylle, mutta Kim ei halunnut joululevylle kolmeatoista raitaa. Vuonna 2015 levystä julkaistiinkin deluxe-painos valkoisella kannella, jolla oli kuusi bonusraitaa. ”Deck the hallsin” lisäksi sieltä löytyy toinen uusi Wilde-kappale ”Isobel’s dream” sekä cover-versio saksalaisen Münchener Freiheit -yhtyeen hitistä ”Keeping the dream alive”, kuten myös myös akustinen cover-versio Wham-yhtyeen modernista jouluklassikosta ”Last christmas”. Lisäksi mukana on kaksi remixiä ensimmäisen julkaisun kappaleista.

Levyä promotoitiin erilaisilla Youtubeen ladatuilla videoilla, mutta siltä ei julkaistu yhtään virallista singleä. Videoita kuvattiin studiossa ja tv-ohjelmissa. Vuonna 2012 Kim palasi levy-yhtiön bileistä pienessä hiprakassa hassu poronsarvipanta päässään ja lauloi veljensä kanssa Lontoon metrossa ”Kids in Americaa” ja ”Rockin’ around the christmas treetä”. Kanssamatkustajan kännykällä kuvaama video päätyi nettiin viraalihitiksi ja sai lyhyessä ajassa yli kaksi miljoonaa katsojaa. Kim hyödynsi tapausta kuvaamalla samantapaisen videon samaan kappaleeseen Nik Kershawin kanssa. Loppujen lopuksi kaikista alkuperäisen albumin kappaleista löytyy jonkin sortin kuvamateriaalia ja vuoden 2015 deluxe-versio levystä sisältääkin bonus-dvd:n. Kim konsertoi myös neljällä paikkakunnalla nimikkeellä ”Kim Wilde’s christmas party”.

Kappalelista:
1. Winter wonderland (mukana Rick Astley)
2. Hope
3. One
4. Have yourself a merry little christmas
5. Winter song
6. New life
7. White winter hymnal (mukana Marty & Ricky Wilde)
8. Burn gold (Silent night) (mukana Hal Fowler)
9. Song for Beryl
10. Let it snow
11. Hey mr Snowman
12. Rockin’ around the christmas tree (mukana Nik Kershaw)
Deluxe-painos (2015)
13. Keeping the dream alive
14. Isobel’s dream
15. Deck the halls (Angels sing)
16. Last christmas
17. Hope (Electric Penguins remix)
18. Burn gold (Electric Penguins remix)

kim wilde winter songbook 2

Lähteet: 
Wikipedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: