Eight wonder – Fearless (1988)

eight wonder

Patricia ”Patsy” Kensit (s. 1968) on elänyt lähes koko elämänsä parrasvaloissa. Uransa kirkkaimmassa vaiheessa hän julistikin lehdistölle haluavansa kaikkein eniten ”tulla kuuluisammaksi kuin kukaan tai mikään”. Tähteys alkoi jo vuonna 1972 TV-mainoksesta ja jatkui luontevasti koko lapsuuden ja nuoruuden lukuisissa rooleissa erilaisissa TV-sarjoissa ja elokuvissa, toisinaan mallintöitä tehden. 1980-luvulla hän kokeili myös laulualaa ja perusti veljensä Jamie Kensitin (s. 1963) kanssa Eight wonder -yhtyeen. Sisarusten lisäksi siihen kuuluivat Geoff Beauchamp, Lawrence Lewis ja Jake Walters. Vuonna 1985 tie tähtiin näytti olevan avoinna, kun Patsy sai naispääosan paljon kiinnostusta herättäneessä musiikkielokuvassa ”Absolute beginners” (julk. 1986) ja levytyssopimuksen monikansallisen CBS levy-yhtiön kanssa. ”Absolute beginners” -leffan rooleissa nähtiin muitakin pop-tähtiä, kuten David Bowie ja Sade, ja sen soundtrackilla kuultiin myös Eight wonderin kappale ”Having it all”.

Eight wonder – Stay with me (musiikkivideo)

Ensimmäinen Eight wonder -julkaisu ”Stay with me” ei kuitenkaan vielä pankkia – ainakaan Britanniassa – räjäyttänyt. Siellä se ei noussut singlelistan sijaa 65 korkeammalle, mutta Italiassa levy kohosi ykköseksi asti. Eight wonderin musiikki kiinnosti monien yllätykseksi myös japanilaisia. Pian Walters ja Lewis jättivät bändin, jonka jälkeen rumpu- ja bassosaundit toteutettiin levyllä koneilla. Neljänneksi jäseneksi yhtyeeseen liittyi Steve Grantley. Bändi matkusti Los Angelesiin työskentelemään legendaarisen Blondie -tuottajan Mike Chapmanin kanssa. Siellä syntyivät singlet ”Will you remember?” ja ”When the phone stops ringing”, jotka eivät nekään vielä maistuneet levyjä ostaville briteille. Mediaa kiinnosti Patsyn persoona ja levyt kävivät kuitenkin kaupaksi muualla Euroopassa ja Japanissa, joten CBS ei heittänyt Eight wonderin kanssa vielä kirvestä kaivoon.

Eight wonder – Will you remember? (musiikkivideo)

Eight wonder – When the phone stops ringing (musiikkivideo)

Pet shop boys -yhtyeen Neil Tennant ja Chris Lowe olivat tutustuneet Patsy Kensitiin Lontoon bileissä ja Patsy pyysi heiltä hittibiisiä. Tätä ennen Pet shop boysit eivät olleet vielä tuottaneet mitään toisille artisteille. Tässäkin levytyksessä tuotanto- ja miksauspuolella vahvoina työmiehinä toimivat PWL-studioiden Ian Curnow ja Phil Harding. Neil Tennant on kertonut, että kappale räätälöitiin varta vasten Patsylle. Media oli luonut hänestä kuvan bimbo-blondina, mutta Tennant näki Patsyssa voimakastahtoisen ja määrätietoisen, jopa hieman häikäilemättömän, uranaisen. Niin syntyi erään heidän muutaman vuoden vanhan instrumentaalidemon päälle teksti ”I’m not scared”. Samoihin aikoihin Monacon prinsessa Stephanien ”Irresistible” oli hitti Euroopassa ja Pet shop boysit halusivat tehdä Patsysta ja Eight wonderista ennen kaikkea eurooppalaisen poptähden. Suunnitelma onnistui ja Eight wonder sai ensimmäisen brittiläisen topten-hittinsä. Levy nousi kärkikymmenikköihin lähes kaikkialla muuallakin Euroopassa, kuten meillä Suomessa. Tosin täällä ”I’m not scared” jäi bändin ainoaksi listalle nousseeksi singleksi.

Eight wonder – I’m not scared (musiikkivideo)

Aika oli kypsä siis myös albumille ja Eight wonderin ainoaksi pitkäsoitoksi jäänyt ”Fearless” julkaistiin kesäkuussa 1988. Samaan aikaan julkaistiin myös uusi singlelohkaisu ”Cross my heart”, jonka oli tuottanut niinikään PWL-studioilta tuttu mixmaster Pete Hammond. Pikkukiekko kävi kaupaksi paremmin ja se nousikin sinkkulistalla sijalle 13. Albumi ei koskaan kohonnut sijaa 47 ylemmäs. ”Fearless” jäi melko sekavaksi kokoelmaksi eri tahoilla tehtyjä kappaleita vuosien varrelta. Mike Chapmanin, Pete Hammondin ja Pet shop boysien lisäksi neljä B-puolen albumiraitaa tuotti Richard James Burgess, jonka tuotantoura oli alkanut vuonna 1981 Spandau balletin esikoislevystä. Myös sävellyspuolen tekijäkaarti oli kirjavaa ja lähes kaikki kappaleet olivat syntyneet eri tekijöiden kynistä. Viidentenä ja viimeisenä singlenä levyltä lohkaistiin vielä Pete Hammondin tuottama kappale ”Baby baby”, joka jäi listalla samalle sijalle kuin Eight wonderin esikoissingle eli 65. Ensisingle ”Stay with me” ei ollut mukana alkuperäisellä LP-painoksella, mutta myöhemmillä versioilla se on mukana. Lisäksi ”Use me” julkaistiin vielä singlenä Japanissa, mutta se jäi viimeiseksi viralliseksi Eight wonder -julkaisuksi.

Eight wonder – Cross my heart (musiikkivideo)

Eight wonder – Baby baby (musiikkivideo)

Vuonna 1989 Eight wonder laittoi pillit pussiin ja Patsy Kensit keskittyi näyttelijän uraansa. Rooleja on ollut lukuisia ja pitkäikäisimmät niistä ovat olleet Britti-sarjojen Emmerdale ja Holby cityn sairaala vakiokaarteissa. Vuonna 1989 Patsy toi naiskauneutta myös Hollywoodiin ”Tappava ase 2” -toimintaleffan naispääosassa. Lisäksi Patsy on avioitunut merkittävän usein ja aina julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa. Ensimmäinen liitto solmittiin Big audio dynamite -yhtyeen Dan Donovanin kanssa, sen jälkeen ”tahdon” sanoi Simple minds -yhtyeen Jim Kerr ja hänen jälkeensä Oasis -bändin Liam Gallagher. Neljäs ja toistaiseksi viimeinen avioliitto ja -ero ovat tapahtuneet DJ Jeremy Healyn kanssa. Julkisuus on Patsy Kensitille elämäntapa. Maininnat ansaitsevat vielä ainakin osallistuminen Julkkis Big brother -kilpailuun vuonna 2015 sekä ehdokkuus Brittien saippusarja -palkintogaalassa kategoriassa ”Soap bitch of the year”.

Kappalelista:
1. Cross my heart
2. When the phone stops ringing
3. Baby baby
4. Will you remember?
5. Wild love
6. I’m not scared
7. Use me
8. Anything at all
9. My baby’s heartbeat
10. The dress
Bonuskappaleet (special edition):
11. Stay with me
12. Cross my heart (dance mix)
13. Let me in
14. Baby baby (dance mix)
15. I’m not scared (disco mix)
16. J’ai pas peur (I’m not scared, ranskankielinen versio)

Lähteet:
Eight wonder – Fearless (erikoispainoksen kansilehti, Cherry pop records 2010)
Pet shop boys – Introspective (Further listening 1988-1989 painoksen kansilehti, Parlophone 2001)
Wikipedia
Timo Pennanen – Sisältää hitin (Otava 2006)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: