Frankie goes to Hollywood -tarinasta tehdään elokuva ja sen nimi on tietenkin ”Relax”

Frankie goes to Hollywoodin tarina kuvataan elokuvaksi, joka saa tietenkin nimekseen ”Relax”. Elokuva pohjautuu yhtyeen laulusolistin Holly Johnsonin vuonna 1994 ilmestyneeseen omaelämäkertaan ”A bone in my flute”. Johnsonia leffassa esittää 24-vuotias Colin Scott Howells, joka tunnetaan Britanniassa parhaiten roolistaan kohua herättäneestä TV-sarjasta ”It’s a sin”. Sekin sijoittui 1980-luvulle HIV-hysterian aikakaudelle ja sai totta kai nimensä Pet shop boysin hittibiisistä.

Pääroolin esittäjä Colin Scott Howells

Elokuvan ohjaa ja käsikirjoittaa Bernard Rose, joka ohjasi vuonna 1983 myös sensuroidun ”Relax”-musiikkivideon sekä muita merkittäviä musavideoita kuten ”Smalltown boy” (Bronski beat), ”Red red wine” (UB40) ja ”Welcome to the pleasuredome” (Frankie goes to Hollywood). Rose on ohjannut myös elokuvia, joista ”Paperhouse”, ”Candyman” ja ”Immortal beloved” lienevät tunnetuimpia.

Bernard Rose pitää työttömien liverpoolilaisnuorten nousua altavastaajista popin kuninkaiksi suorastaan eeppisenä tarinana. Vuonna 1984 he pesivät listoilla Princen, Madonnan, Michael Jacksonin ja Duran Duranin ja toivat LGBTQ-klubiskenen varjoista parrasvaloihin. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mihin elokuva tulee katsottavaksi ja saammeko koskaan nähdä sitä Suomessa.

Frankie goes to Hollywoodin vuonna 1983 kielletty musiikkivideo ”Relax”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: