Kim Wilde – Never say never (2006)

kim wilde never say never

Kim Wilden edellisestä studioalbumista oli ehtinyt vierähtää 11 vuotta, kun hän lopulta vuonna 2006 päätti solmia levytyssopimuksen EMI-levy-yhtiön Saksan osaston kanssa. Yhteistyö juonsi juurensa niinkin pitkälle, kuin vuoteen 2002 jolloin Kim levytti saksalaisen Nenan kanssa hitin ”Anyplace, anywhere, anytime”. Kappale oli versio Nenan omasta saksankielisestä kasarihitistä ”Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann”. Nenan yhtyeen musiikillinen nokkamies Uwe Fahrenkrog-Petersen tuli tuottamaan myös Kim Wilden albumin, yhdessä Kimin veljen Ricky Wilden kanssa. Kim Wilden välivuosista 1996-2005 voit lukea täältä.

Koska Kimin aktiivisista musiikkivuosista oli kulunut niin pitkä aika, halusi levy-yhtiö että uudelle levylle otetaan mukaan myös tuttua materiaalia ja niinpä albumi koostui kahdeksasta uudesta kappaleesta ja kuudesta uudelleenversioidusta Kim Wilde -klassikosta. Ensimmäisellä singlellä yritettiin kosiskella niin uusia kuin vanhojakin faneja tykö ja uuden sovituksen sai Kimin yksi rakastetuimmista hiteistä ”You came”. ”You came 2006” ei mielestäni ole kovin onnistunut versio verrattuna ihanaan originaaliin. Kaikessa kitaravetoisuudessaan se kuulostaa vähän kuin livebändille sovitetulta vedolta. Se herätti kuitenkin yleisön mielenkiintoa ja siitä tuli pieni TOP-30-hitti useissa Keski-Euroopan maissa. Tätä kuten ei muitakaan Saksan EMI:n julkaisuja ei julkaistu Britanniassa lainkaan, vaan ne kohdennettiin ainoastaan Keski-Eurooppaan ja Skandinaviaan.

Kim Wilde kertoi haastatteluissa haluavansa uudelle levylle samantapaista saundia, kuin hänen ensimmäisillä julkaisuillaan. Levy onkin huomattavasti rockahtavampi, kuin 1990-luvun alun jopa discotempoiset julkaisut. ”Never say never” -nimen saanut albumi julkaistiin syyskuussa 2006. Toisesta singlestä järjestettiin Kim Wilden virallisilla nettisivuilla äänestys ja fanit halusivat singleksi avausraidan ”Perfect girl”. Ricky Wilden ja Uwe Fahrenkrog-Petersenin tekemässä poprockissa on selkeät yhtymäkohdat Kimin kahden ensimmäisen levyn meneviin poprockeihin yhteishoilotuksineen, vaikka saundimaailma onkin sliipatumpi.

”You camen” lisäksi uuden kuorrutuksen levyllä saavat ”Four letter word”, ”You keep me hangin’ on”, ”Kids in America”, ”View from a bridge” sekä Paul Oakenfoldin lähes tunnistamattomaksi remixaama ”Cambodia”. Kaikki muut on sovitettu bändimäisempään ja rockimpaan muotoon, paitsi ”Kids in America”, joka oli jo alunperinkin aika rock. Mielestäni kaikki uudet versiot ovat alkuperäisiin verrattuina heikompia, etenkin ”You keep me hangin’ on” joka ei toimi rock-sovituksena lainkaan. Kappaleessa Kimin kanssa duetoi Nena. ”Kids in Americassa” apuja vokaaleihin tuo brittiläinen Charlotte Hatherley.

Yhtä lukuunottamatta kaikkien uusien kappaleiden tekemisessä on ollut mukana Ricky Wilde, mutta yhteistyökumppanit vaihtelevat. Tarttuvimpia niistä on ehdottomasti kolmantena singlenäkin vuoden 2007 keväällä julkaistu ”Together we belong”. Sen sijaan reggaerytmisen ”Baby obey me” -kappaleen singleksi lohkaiseminen oli mielestäni tarpeetonta, vaikka uudessa singleversiossa feattaileekin saksalainen räppäri Ill Inspecta. Albumin yleisilme on hyvin tasainen ja tempo rivakka. Uusista kappaleista kaikki ”Lost without you” -balladia lukuunottamatta rockaavat rytmikkäästi. Melodiat kiinnostavat kestonsa ajan, mutta ei niistä oikein mitään mieleen jää. Tuotanto on steriiliä ja nasevaa saksalaista laatua. Levyn vokaaliosuuksia on tosin äänitetty myös Lontoossa ja joissakin kappaleissa taustalauluja lauleskelee Kimin ja Rickyn sisko Roxanne Wilde.

Kim Wilden uusi albumi oli joka tapauksessa tervetullut ja kaikista puutteistaan huolimatta ”Never say never” -kiekkoa jaksaa silloin tällöin ottaa uudelleenkin kuunteluun. Levyn menestys jäi melko laihaksi, vaikka se piipahtikin listoilla useissa Euroopan maissa. Yhteensä albumin on sanottu myyneen 70.000 kappaletta.

Kappalelista:
1. Perfect girl
2. You came (2006 version)
3. Together we belong
4. Forgive me
5. Four letter word (2006 version)
6. You keep me hangin’ on (2006 version) feat. Nena
7. Baby obey me
8. Kids in America (2006 version) feat. Charlotte Hatherley
9. I fly
10. Game over
11. Lost without you
12. View from a bridge (2006 version)
13. Maybe I’m crazy
14. Cambodia (Paul Oakenfold remix)

Lähteet:
Wikipedia
Discogs

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: