Kim Wilde – Vuodet 1996 – 2005

kim wilde shame

Vuonna 1995 julkaistun ”Now & forever” -albumin ei pitänyt jäädä Kim Wilden viimeiseksi albumijulkaisuksi kymmeneen vuoteen. Keväällä 1996 hän julkaisi tanssittavan singlen ”Shame”, joka oli äänitetty ”Now & forever” -sessioissa, mutta jostain syystä se jätettiin pois lopulliselta levyltä. Ilmeisesti se ei istunut seesteiseen kokonaisuuteen. ”Shame” oli cover-versio Evelyn ”Champagne” Kingin 1970-luvun discohitistä ja siis luonnollinen jatkumo Kim Wilden dancekauden julkaisuihin. Menestys jäi kuitenkin laihaksi ja se nousi Britti-listalla vaivoin sijalle 79. ”Shame” jäi Kimin viimeiseksi julkaisuksi MCA -levy-yhtiöllä, joka oli huolehtinut hänen levyjulkaisuistaan aina vuodesta 1984 lähtien.

Helmikuusta 1996 helmikuuhun 1997 Kim Wilde esiintyi Lontoon West Endin ”Tommy” -musikaalissa ja sen jälkeen hän alkoi äänittää tulevaa albumiaan. Kimin levy-yhtiö MCA sulautui kesken kaiken osaksi Universal Musicia ja he päättivät olla julkaisematta levyä. Oikeudet biiseihin olivat kuitenkin heillä, joten levy jäi kokonaan julkaisematta. Harmistunut Kim Wilde päätti pistää koko musiikkiuransa tauolle ja keskittyä muihin asioihin. Syyskuussa 1. päivä 1996 Kim Wilde meni naimisiin ”Tommy” -musikaalin vastanäyttelijän Hal Fowlerin kanssa. Tammikuussa 1998 heille syntyi ensimmäinen lapsi Harry Tristan ja tammikuussa 2000 tytär Rose Elisabeth.

Perheellistynyt Kim Wilde loi toisen merkittävän uran musiikkimaailman ulkopuolella – nimittäin puutarhurina. Raskaana ollessaan hän opiskeli alaa ja julkisuuden henkilönä hän herätti oitis myös median mielenkiinnon. Kim pääsi emännöimään puutarha-ohjelmaa BBC:n televisioon. Sittemmin hän esiintyi muissakin puutarha-aiheisissa ohjelmissa ja kirjoitti kaksi puutarhanhoitokirjaakin.

kim wilde best of.jpg

Vuonna 2001 Kim Wilde teki pienimuotoisen comebackin julkaisemalla uuden singlen ”Loved”, joka oli tuttua Ricky Wilde -tuotantoa tanssipoljennolla. Kappale toimi myös täkynä uudella kokoelmalevyllä ”The very best of Kim Wilde”, jonka julkaisijana toimi EMI. Kokoelma oli sisällöltään varsin tylsä, sillä biisilista oli lähes identtinen vuoden 1993 ”The singles collection 1981-1993” -kokoelman kanssa. Ainoastaan loppuun oli lisätty ”Loved” ja uudet remixit klassikoista ”View from a bridge” ja ”Kids in America”. Samoihin aikoihin Kim teki myös 1980-luvun nostalgiaan pohjautuvan konserttikiertueen yhdessä muutamien muiden kasaritähtien kanssa. Vuonna 2002 Kim julkaisi Edel-levymerkillä välityöksi jääneen singlen ”Born to be wild”, joka oli hi-nrg-disco-cover-versio Steppenwolfin rock-klassikosta.

Suuremmaksi hitiksi nousi samana vuonna julkaistu ”Anyplace, anywhere, anytime”, jossa Kim duetoi saksalaisen Nenan kanssa. Kappale oli uusi versio Nenan omasta vuonna 1984 julkaistusta kokonaan saksankielisestä hitistä ”Irgendwie, irgendwo, irgendwann”. Duettoversio on kaksikielinen. Rouvat promosivat singleään aktiivisesti televisiossa ympäri Keski-Eurooppaa ja se nousikin ykköseksi mm. Itävallassa ja Alankomaissa sekä Saksassa sijalle 3. Britanniassa levyä ei julkaistu lainkaan. Yhteistyö Nenan kanssa poiki Kimille myös paluun musiikin pariin ja vuonna 2006 olikin luvassa jotain suurempaa.

Lähteet:
Wikipedia
Discogs

One thought on “Kim Wilde – Vuodet 1996 – 2005

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: