Kim Wilde – Now & forever (1995)

kim wilde now and forever

The Singles collection 1981-1993” -kokoelma-albumin ja mittavan Euroopan kiertueen jälkeen, Kim Wilde suunnisti jälleen kohti studiota uusi albumi suunnitelmissaan. ”If I can’t have you” ja ”In my life” -singlejen viitoittamalla tiellä Kim oli noihin aikoihin mieltynyt soulahtavaan dancesoundiin ja koko pitkäsoitto päätettiin toteuttaa tähän genreen. Ricky Wilde jatkoi tuottajana, mutta hänen kumppaneikseen pestattiin enemmän aiheeseen vihkiytyneet CJ Mackintosh ja Serious Rope. Syyskuussa 1995 julkaistiin ensimmäinen single ”Breakin’ away”, joka kuulosti hyvin 1990-luvun puolivälin soul-dancelta, kuoro-sovituksineen vähän jopa Chaka Khanilta. Levy sijoittui Britannian singlelistalla sijalle 43.

Kuukautta myöhemmin julkaistiin albumi ”Now & forever”, joka oli järjestyksessään Kim Wilden yhdeksäs studioalbumi ja ensimmäinen joka julkaistiin vain CD-formaatissa. Siitä tuli myös ensimmäinen, joka ei noussut lainkaan Britannian albumilistalle. Uusi pehmeä soul-tyyli ei purrut faneihin eikä sen koommin kriitikoihinkaan. Levy sai osakseen melko nuivat arvostelut, joissa syytettiin kehnoa biisimateriaalia ja sanottiin Kim Wilden hukkaavan lahjansa moiseen tyhjänpäiväisyyteen. Kim Wilden uhkarohkea riski ei kantanut hedelmää ja soul-levy on jäänyt jälkipolvienkin keskuudessa tyystin unholaan.

Henkilökohtaisesti voin yhtyä aikalaiskriitikoihin ja todeta ”Now & forever” -albumin olevan mitäänsanomattominta musiikkia, jota Kim Wilde on urallaan tehnyt. Pitkät, pääsääntöisesti lähes viisiminuuttiset, seesteiset kappaleet seuraavat unenomaisesti toisiaan. Vähän kauniimmatkin melodiat alkavat puuroutua kokonaisuudessa osaksi yksitotista massaa. Esimerkiksi Wilden sisarusten kirjoittama soul-balladi ”Hypnotise” on biisijonosta irrotettuna varsin kaunis, mutta keskellä putkea se vaipuu unholaan. Kim itse osallistui kuitenkin vahvasti levyn sävellystyöhön ja olikin mukana levyn neljästätoista kappaleesta kymmenen tekemisessä eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Levyn kahdesta singlestä kummankaan säveltämisessä Kim ei kuitenkaan ollut mukana.

Yksi harvoista piristysruiskeista, tanssipoljentoinen ”Heaven” otettiin mukaan toisen singlelohkaisun ”This I swear” lisäkappaleeksi remix-versioina, mikä varmasti osaltaan auttoi singlen nousua listalla. Itse olisin vaihtanut raitojen paikkaa ja pistänyt vauhdikkaan ”Heaven”-biisin rauhallisen ”This I swearin” sijaan ykköseksi. Tammikuussa 1996 julkaistu levy nousi singlelistan sijalle 46. Levyn päättävä ”Back to heaven” ei itse asiassa ole uusi kappale, vaan pariminuuttinen rauhallinen recap ”Heaven”-kappaleesta.

Rauhallisesta yleisilmeestä huolimatta albumi on tietenkin laadukkaasti tuotettu, soitettu ja sovitettu. Kenties se toimisi parhaiten trendikkään soul-kahvilan taustamusiikkina – tai olisi toiminut, vuonna 1995.

Kappalelista:
1. Breakin’ away (Ackerman/Percy/Lever)
2. High on you (K.Wilde/R.Wilde)
3. This I swear (Swain/Sheyne)
4. C’mon love me (K.Wilde/G.McFarlane)
5. True to you (K.Wilde/D.James)
6. Hypnotise (K.Wilde/R.Wilde)
7. Heaven (K.Wilde/R.Wilde)
8. Sweet inspiration (Jaimes/Jaimes/Welton-Jaimes)
9. Where do you go from here (K.Wilde/R.Wilde/P.Zizzo/R.Tancredi)
10. Hold on (K.Wilde/T.Swain)
11. You’re all I wanna do (Roman/Zizzo)
12. Life & soul (K.Wilde/T.Swain)
13. Now & forever (K.Wilde/G.McFarlane)
14. Back to heaven (K.Wilde/R.Wilde)

Lähteet:
Wikipedia
Discogs

One thought on “Kim Wilde – Now & forever (1995)

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: