Kim Wilde – The Singles collection 1981-1993 (1993)

kim wilde singles

Kahdeksan albumin ja 29:n singlen jälkeen oli oivallinen hetki hengähtää ja julkaista ensimmäinen virallinen kokoelmalevy. RAK Records oli jo yhdenlaisen koosteen julkaissut kolmen ensimmäisen kyseisellä levymerkillä julkaistun pitkäsoiton jälkeen, mutta vain rahastusmielessä. Nyt Kim Wilde itse valitsi 15 singlehittiä ”The singles collection 1981-1993”-kokoelmalle. Täkyksi mukaan levytettiin kaksi uutta laulua, jotka molemmat julkaistiin myös singleinä.

Ensimmäisenä listoille nousi ”If I can’t have you”, joka oli cover-versio Yvonne Ellimanin vuoden 1977 discohitistä. Kappaleen tekijät olivat Bee Gees -yhtyeestä tutut Gibbin veljekset Barry, Robin ja Maurice. Ricky Wilden Kimille tuottama versio potkii yhdeksänkymmentälukulaiseen tyyliin, mutta melodisesti versio on uskollinen alkuperäiselle, varsin pehmeälle discokappaleelle. Single menestyi mukavasti. Britanniassa se nousi listan sijalle 12, mikä on Kimin 1990-luvun korkein sijoitus. Australiassa siitä tuli Kimin koko uran menestyksekkäimpiä singlejulkaisuja ja se oli korkeimmillaan paikallisen listan sijalla 3.

Kokoelma-albumi myi sekin vanhojen ja tuoreempien hittien voimalla hyvin. Britanniassa sijoitus albumilistalla oli yhdestoista ja Suomessa viides. Kultalevyt tuli Ruotsista, Alankomaista ja Britanniasta. Kim jatkoi myös ulkoisesti myyvällä linjalla ja ”If I can’t have you” -videolla hän keekoilee piukoissa nahkahousuissa ja tiukassa valkoisessa paidassa. Kim lähti myös kiertämään Eurooppaa ja saapui kiertueellaan Suomeenkin Tavastia-klubille.

”The singles collection 1981-1993” -albumin sisällön painopiste on Kimin varhaisemmassa urassa. Ensimmäiseltä ja toiselta levyltä mukana on kaikki singlet sekä ymmärrettävästikin myös aiemmin pitkäsoitoilla julkaisematon single ”Child come away”. Kolmannelta levyltä mukaan on otettu vain ”Love blonde” ja neljänneltä kaksi singleä. Valintakriteerinä on selkeästikin ollut singlejen menestys myyntilistoilla. Viidenneltä ”Another step”-levyltä mukaan on valikoitunut tietenkin megahitti ”You keep me hangin on” sekä etenkin Brittilistalla menestynyt nimikkokappale.

Kimin uran menestyksekkäimmältä levyltä ”Close” mukaan on ymmärrettävästikin otettu kaikki TOP-10-hitit, mutta seuraavalta ”Love moves”-albumilta kokoelmalle ei ole kelpuutettu yhtään kappaletta. Viimeinen vanha kappale on vuoden 1992 TOP-20-single ”Love is holy”. Albumin päättävät aiemmin julkaisemattomat kappaleet ”If I can’t have you” sekä myöhemmin singlenä julkaistu Wilden sisarusten itse kirjoittama kappale ”In my life”. ”In my life” jatkaa ”If I can’t have you”-singlen aloittamaa uutta ysäri-dance-teemaista tyyliä.

Samaan aikaan julkaistiin myös VHS-kasettina kokoelma musiikkivideoita. Lisäksi suunnitelmat Remix-kokoelman maailmanlaajuisesta olivat pitkällä, mutta se julkaistiin lopulta vain muutamilla alueilla. ”The Remix collection” -levyn markkinointiin tehtiin uusi versio Kim Wilden läpimurtohitistä ”Kids in America 1994”, jossa käytettiin Kimin alkuperäistä lauluraitaa vuodelta 1981. Uudelleensovituksesta vastasi Cappella.

kim wilde remix

Kim Wilden hyvin markkinoitu kokoelma julkaistiin juuri oikeaan saumaan ja se stabiloi hänen uransa pitkän linjan tuotteliaana naisartistina Euroopassa. Kappalelista on melko kattava, mutta itse olisin kelpuuttanut mukaan ”Love moves”-albumilta ”It’s here” -singlen, joka menestyi etenkin Skandinaviassa. Jos pelkkiä listasijoituksia tuijotetaan, valinnat on selitettävissä ja varmasti suurelle yleisölle mieluisat. Kim Wilde fanit saattavat jättää eriävän mielipiteen joidenkin raitojen osalta.

Kappalelista:
1. Kids in America – albumilta Kim Wilde
2. Chequered Love – albumilta Kim Wilde
3. Water on Glass – albumilta Kim Wilde
4. Cambodia (Single version) – albumilta Select
5. View from a Bridge – albumilta Select
6. Child Come Away – aiemmin albumilla julkaisematon
7. Love Blonde – albumilta Catch as Catch Can
8. The Second Time – albumilta Teases & Dares
9. Rage to Love – albumilta Teases & Dares
10. You Keep Me Hangin’ On – albumilta Another Step
11. Another Step (Closer to You) (7″ remix) – albumilta Another Step
12. You Came (7″ version) – albumilta Close
13. Never Trust a Stranger (Single mix) – albumilta Close
14. Four Letter Word – albumilta Close
15. Love Is Holy – albumilta Love Is
16. If I Can’t Have You – aiemmin julkaisematon
17. In My Life – aiemmin julkaisematon

Lähteet:
Wikipedia
Discogs
Sisältää hitin (Timo Pennanen, Otava 2006)

One thought on “Kim Wilde – The Singles collection 1981-1993 (1993)

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: