Pet Shop Boys julkaisee huhtikuussa uuden albumin: Katso uusi musiikkivideo

Legendaarinen brittiduo Pet Shop Boys ilmoitti julkaisevansa uuden albumin 26.4.2024. ”Nonetheless” on järjestyksessään yhtyeen viidestoista studioalbumi. Esimakuna tulevalta levyltä saatiin singlen ja musiikkivideon ”Loneliness” muodossa. Single sisältää myös kaksi uutta kappaletta, jotka eivät ole mukana tulevalla pitkäsoitolla.

KATSO PET SHOP BOYS MUSIIKKIVIDEO ”LONELINESS” YOUTUBESSA

Uusi levy sisältää kymmenen uutta kappaletta ja tuottajana toimii James Ford, jonka meriittilistalta löytyy mm. Depeche Mode, Arctic Monkeys, Blur ja Gorillaz -yhtyeiden tuotantoja. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Ford ja Pet Shop Boys tekevät yhteistyötä. Tämän albumin myötä Pet Shop Boys tekee myös paluun Parlophone -levy-yhtiölle, joka julkaisi duon musiikin aikojen alusta vuoteen 2012 saakka. Vuosina 2013-2023 Pet Shop Boys käytti julkaisukanavanaan omaa x2-levymerkkiään.

Albumi äänitettiin korona-pandemian aikoihin pääasiassa James Fordin studiolla Itä-Lontoossa. Orkesteritaustat ja taustalaulut äänitettiin viime vuonna The Church -studiolla Pohjois-Lontoossa. Levyllä kuullaan siis syntetisaattoreiden ja koneiden lisäksi myös oikeita instrumentteja. Laulusolisti Neil Tennant kuvailee uutta musiikkia melodiseksi. Kappaleet ovat Pet Shop Boys -tyylisiä, mutta saundi on avoin ja tuore.

Tennant jatkaa: ”Halusimme albumin juhlistavan ainutlaatuisuutta ja erilaisia tuntemuksia, jotka tekevät meistä inhimillisiä. Mukana on dance-musiikkia, mutta myös balladeja kauniilla jousisovituksilla kuorrutettuna. Jokainen kappale kertoo tarinan.”

Pet Shop Boysin kolme edellistä studioalbumia ”Electric” (2013), ”Super” (2016) ja ”Hotspot” (2020) muodostivat trilogian. Kaikki levyt tuotti Stuart Price. Tennant sanoo olevansa erittäin innostunut uudesta albumista ja kertoo sen kymmenen raidan kuvailevan hyvin mitä Pet Shop Boys on tänä päivänä. James Ford toi hänen mukaansa yhtyeen musiikkiin uusia elementtejä.

”Meidän demomme ovat usein melko monimutkaisia, ja James Ford uskalsi muokata niistä hieman yksinkertaisempia. Etenkin jousisovituksia ovat hyvin kauniita ja jotkut kappaleet ovat suorastaan sydäntä särkeviä. Olemme hyvin ylpeitä tästä albumista”, Tennant paasaa.

”Nonetheless” on ennakkotilattavissa ja deluxe-painoksen mukana tulee neljän kappaleen bonus-EP, joka sisältää uudet äänitykset klassisista Pet Shop Boys -hiteistä ”Heart”, ”Being boring”, ”Always on my mind” ja ”It’s a sin”.

Tällä hetkellä Pet Shop Boys taannoiselta ”Dreamworld” -kiertueen nauhoitettu konserttielokuva ”Pet Shop Boys Dreamworld: The Greatest hits live at the Royal Arena Copenhagen” pyörii elokuvateattereissa eri puolilla maailmaa, myös Suomessa. Konsertti taltioitiin Kööpenhaminassa kesällä 2023. Kesäkuussa Pet Shop Boys suuntaa jälleen keikkalavoille ja heinäkuussa he esiintyvät viitenä peräkkäisenä iltana Lontoon Royal Opera Housessa.

”Nonetheless” kappaleluettelo:

  1. Loneliness
  2. Feel
  3. Why am I dancing?
  4. New London boy
  5. Dancing star
  6. A New Bohemia
  7. The Schlager Hit Parade
  8. The Secret of happiness
  9. Bullet for Narcissus
  10. Love is the law

Lue lisää: Pet Shop Boysin koko tuotanto Retropopparin Levymittarissa

Lue lisää: Retropopparin konserttiarvio Pet Shop Boysin jäähallikeikasta 2023

1 thoughts on “Pet Shop Boys julkaisee huhtikuussa uuden albumin: Katso uusi musiikkivideo

Add yours

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑