Levyarvio: Pet shop boys harvinaisuus 30 vuoden takaa julkaistiin uudelleen

PET SHOP BOYS: RELENTLESS (Parlophone 2023)

Pet shop boys -harvinaisuus vuodelta 1993 on julkaistu uudelleen 30-vuotis juhlan kunniaksi. Minialbumi on aiemmin ollut saatavilla vain samana vuonna ilmestyneen ”Very”-studioalbumin erikoispainoksen lisälevynä. ”Very relentless” tupla-CD julkaistiin rajoitettuna painoksena. Isossa-Britanniassa ”Relentless” julkaistiin myös kolmen maxisinglen versiona, jossa jokainen minialbumin kuudesta kappaleesta oli omalla siivullaan. Painoksen suuruus oli vain 500 kappaletta ja siitä on vuosien saatossa tullut yksi himoituimmista Pet shop boys -keräilyharvinaisuuksista jonka hinta kipuaa pahimmillaan jopa tuhanteen euroon.

Mutta nyt siis kuuden kappaleen kokonaisuus on saatavilla ihan omana levynään sekä CD- että vinyyliformaateissa, ja lisäksi se on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

Lue ”Levymittari: Pet shop boys levystä levyyn”

”Relentlessin” kappaleet syntyivät samoihin aikoihin, kun Pet shop boys työsti ”Very” -albumiaan. Chris Lowe kikkaili omaksi ilokseen maaseutustudiollaan dance-musaa, josta tiesi ettei se istu perinteiseen säkeistö/kertosäkeistö -popmusiikin formaattiin. Hän ymmärsi, että materiaali ei tule päätymään ”Verylle”. Parhaista paloista tehtiin kuitenkin valmiita pääasiassa instrumentaalisia ambient/house-henkisiä dancenumeroita, jotka muodostivat ”Relentlessin”. Materiaalia jäi kuulemma runsaasti ylikin.

Lopputulemana syntyi kuuden teoksen kavalkadi kuusiminuuttisia biisejä. Jokainen sisältää toki jonkinlaisen idean tai punaisen langan, mutta ne eivät riitä kantamaan näin pitkien teosten koko kestoa. Toisissa kappaleissa on kuultavissa kaikuja sointu- tai taustakuvioista, joita on käytetty muissakin Pet shop boys -biiseissä. Ainakin hieman mukailtuna. Jotain Neil Tennantin laulu- ja puheosuuksiakin raidoilla on, mutta hyvin simppeleitä ja toisteisia sellaisia.

Aika on ajanut ”Relentlessin” ohi, vaikka tuskin olisin innostunut luukuttamaan tätä edes kolmekymmentä vuotta sitten. Kertakuuntelu riitti. Hienoa silti, että kappaleet on nyt vihdoinkin tuotu kaikkien kuultavaksi ja helposti saataville. Fyysisen levyn hankintaa en silti suosittele kuin kaikkein vannoituneimmille Pet shop boys -fanaatikoille. Jos sinulla siis ei vielä ollut tätä hyllyssäsi.

Kappaleluettelo:

  1. My head is spinning
  2. Forever in love
  3. KDX 125
  4. We came from outer space
  5. The man who has everything
  6. One thing leads to another

1 thoughts on “Levyarvio: Pet shop boys harvinaisuus 30 vuoden takaa julkaistiin uudelleen

Add yours

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑