Levyarvio: Eurodiscon grand old lady Linda Jo Rizzo teki astetta tasokkaamman albumin

LINDA JO RIZZO: FOREVER (ZYX Music 2023)

Linda Jo Rizzo (s. 1.4.1955) syntyi New Yorkissa, vaikka ura urkenikin Euroopassa eurodiscon parissa. Ensimmäiset askeleensa musiikkibisneksessä hän otti kuitenkin jo Amerikan mantereella tavattuaan Bobby Orlandon. Sitä ennen suhde julkisuuteen oli muotoutunut valokuvamallin töiden kautta. Vuosina 1983-1984 Linda lauloi Orlandon The Flirts -projektissa, jonka naispuolinen jäsenistö vaihtui vuosittain. Linda esiintyi albumilla ”Born to flirt” yhdessä Pamela Orlandon ja Rebeka Stormin kanssa.

Vuonna 1984 Linda muutti Saksaan ja aloitti yhteistyön Fancyna paremmin tunnetun Manfred ”Tess” Segiethin kanssa. Ensimmäinen single ”Fly me high”/”Welcome to Cairo” ilmestyi vuonna 1985. Seuraavana vuonna julkaistut singlet ”Heartflash (Tonight)” ja ”You’re my first, you’re my last” jättivät suuremman muistijäljen ja herättävät tuntemuksia eurodiscon ystävissä varmasti vielä tänäkin päivänä. Tanssittavia maxi-singlejä ilmestyi aikakaudelle tyypilliseen tapaan tasaisin väliajoin, mutta pitkäsoittoa saatiin odottaa vuoteen 2012 asti.

Linda Jo Rizzon albumit kierrättivät muiden eurodiscoartistien malliin jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain lainattua, mutta nyt ilmestynyt ”Forever” on periaatteessa kokonaan uutta materiaalia sisältävä kokonaisuus. Tuottajana on häärinyt uuden aallon italodiscon suunnannäyttäjä Mirko Hirsch (s. 1977). Saksalainen Hirsch on omien julkaisujensa lisäksi tehnyt yhteistyötä mm. Ken Laszlon, Peter Wilsonin ja Italove-yhtyeen kanssa. Hän säveltänyt kappaleet ”Forever”, ”Touch too much”, ”I love fashion” ja ”Now”.

Hirschin lisäksi tekijätiimistä löytyy alan huippunimiä, kuten Marco Rochowski, Miguel Cruz ja Eddy Mi Ami (oik. Edward den Heijer). Italoconnection on jo lähes legenda. Fred Ventura ja Paolo Gozzetti vastaavat mehevästä ”Can’t escape from you” -biisistä. Listaa jatkavat ruotsalainen Tobias Bernstrup ja Greg Mancol. ”Questa e la vita” -kappaleen tuottaneet Fabrizio Gatto teki juttuja jo 1980-luvulla mm. Martinellille ja Raggio di lunalle. Tuottajakirjo on kattava, mutta albumikokonaisuus kuulostaa silti yhtenäiseltä.

”Forever” on astetta tasokkaampi kokoelma täydellisen 1980-luvun henkistä eurodiscoa ja kuten perinteisiin kuuluu kaikki kappaleet rullaavat pitkinä extended versioina. Uusien sävellysten joukossa on Fancy-cover ”After midnight”. Space synth -genren legendan Michiel van der Kuyn tuotannossa on syntynyt Laserdance-henkinen ”Cybernetic lover”. 68-vuotiaan Lindan ääni kulkee uskomattoman heleästi. Kolmentoista eurodiscojyrän jälkeen bonuksena kuullaan radio editit ”Forever” ja ”Touch too much” -kappaleista. Linda Jo Rizzo saapuu heinäkuussa 2023 Suomeen Vääksyn Italo disco festivaaleille.

Kappaleluettelo:

 1. Now
 2. Can’t escape from you
 3. Angel of love
 4. I love fashion
 5. Let me go
 6. Forever
 7. After midnight
 8. Touch too much
 9. Cybernetic lover
 10. Once before I go
 11. Questa e la vita
 12. Body in motion
 13. Don’t say you love me anymore
 14. Forever (radio edit)
 15. Touch too much (radio edit)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: