Norjan euroviisuedustaja valitaan Melodi Grand Prix kilpailussa lauantaina 4.2.2023 – Nämä yhdeksän esitystä kilpailevat karsintafinaalissa

Norjassa on kolmena peräkkäisenä lauantai-iltana kilpailtu Melodi Grand Prix semifinaalien merkeissä. Jokaisena iltana on kuultu seitsemän kilpailuesitystä, joista kolme kustakin on edennyt paikalliseen finaaliin. Norjan edustussävelmä Liverpoolissa järjestettäviin Eurovision laulukilpailuihin valitaan lauantaina 4.2.2023 Trondheimin Spektrum-hallissa järjestettävässä suuressa finaalissa. Kilpailun juontavat Arian Engebe ja Stian Thorbjørnsen.

Norja on voittanut kansainvälisen finaalin kolme kertaa:
1985 Bobbysocks – La det swinge
1995 Secret garden – Nocturne
2009 Alexander Rybak – Fairytale

Eurovision laulukilpailut järjestetään Liverpoolissa, Isossa-Britanniassa 9. – 13.5.2023

Norjan finaalissa nähdään ja kuullaan seuraavat kilpailuesitykset (YouTube-videot semifinaaleista)

Ulrikke – Honestly
säv. & san. Jim Bergsted, Helge Moen, Ben Adams, Ulrikke Brandstorp, Joshua Oliver ja Christoffer Gunnestad

Ulrikke Brandstorp tuli tunnetuksi norjalaiselle yleisölle, kun hän voitti Melodi Grand Prixin vuonna 2020 kappaleella ”Attention”. Sinä vuonna Euroviisut kuitenkin peruttiin koronan vuoksi. Viime vuosina hänet on nähty useissa musikaaleissa.

Umami Tsunami – Geronimo
säv. & san. Torgeir Ryssevik, Carl-Henrik Wahl, Bjørn Olav Edvardsen, Sindre Timberlid Jenssen, Lasse Midtsian Nymann ja Kristian Lund.

Umami Tsunami on lauluntekijöiden, taiteilijoiden, tuottajien ja muotoilun ja visuaalisen ilmaisun parissa työskentelevien henkilöiden yhteinen projekti. Tällä kertaa he tuovat lavalle Lillestrømistä nuoret taiteilijat Kyle Alessandro (16), Kristian Haux (20) ja Magnus Winjum (17).

Alessandra Mele – Queen of kings
säv. & san. Henning Olerud, Stanley Ferdinandez, Alessandra Mele ja Linda Dale

Alessandra Mele on norjalais-italialainen artisti ja lauluntekijä. 20-vuotias nainen on asunut suurimman osan elämästään Italiassa, mutta lukion jälkeen hän päätti muuttaa Norjaan. Nykyään hän asuu Lillehammerissa ja opiskelee musiikkikoulussa.

Swing’it – Prohibition
säv. & san. Martin Jarl Velsin, Jonah Charles Hitchens, Vebjørn Mamen ja Sam Peter Norris

Swing’it aloitti uransa katumuusikkona Tønsbergissä vuonna 2014. Sen jälkeen yhtye on soittanut satoja konsertteja Norjassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 2018 he loivat konseptin ”prohibition”, joka on 1920-luvun tanssia, burleskiä ja kabareeta ja musiikkia sisältävä show, jossa yleisö pukeutuu Gatsby-tyyliin. Bändiin kuuluvat Martin Jarl Velsin, Leif Peter Vilhelm Grahn, Edvard Bondi Knowles, Jan Ivar Ekroll, Vebjørn Mamen, Håvard Mathisen Tanner ja Håkon Kvam.

JONE – Ekko inni meg
säv. & san. Morten Franck, Christopher Colin Archer, Christine Ekeberg, Audun Agnar Guldbrandsen ja Silje Blandkjenn.

Jonas Nes Steinset, taiteilijanimeltään JONE, osallistuu Melodi Grand Prix -kilpailuun ensimmäistä kertaa. Viime vuosina JONE on erikoistunut tarttuvaan bilemusiikkiin, kuten ”Et sted på Montebello”, ”Jag gillar dig” ja ”Livet på bøgda”.

Elsie Bay – Love you in a dream
säv. & san. Elsa Søllesvik, Andreas Stone Johansson ja Tom Oehler

Nuoresta iästään huolimatta Elsa Søllesvik on taiteilija ja lauluntekijä, joka on ollut alalla jo vuosia. Hän teki läpimurtonsa Elsa ja Emilie -duon kautta, hän on toimittanut musiikkia suosittuun tv-sarjaan ”Skam” ja viime vuonna hän osallistui sekä lauluntekijänä että artistina MGP:ssä. Tänä vuonna hän palaa lauluntekijänä Eline Thorpin kappaleeseen ”Not Meant to Be” oman kilpailukappaleensa lisäksi.

Eline Thorp – Not meant to be
Säv. & san. Jonas Holteberg Jensen, Andreas Stone Johansson, Elsa Søllesvik ja Eline Thorp

Eline Thorp (29) tulee Hamarøystä Nordlandista, mutta asuu nykyään Oslossa. Hän löi itsensä taiteilijana läpi 2010-luvun alussa, mutta vetäytyi sitten parrasvalosta. Nyt hän teki paluun suuren yleisön eteen ja debytoi MGP-artistina.

Atle Pettersen – Masterpiece
säv. & san. Andreas Stone Johansson, Hannah Dorothy Bristow ja Atle Pettersen

Atle Pettersen tunnetaan sekä taiteilijana että juontajana, esimerkiksi perjantai-iltojen viihdeohjelmassa ”Beat for Beat”. Hän on tehnyt useita musikaali- ja revyy-rooleja. Vuonna 2021 Pettersen osallistui MGP:hen kappaleella ”World on fire”.

Skrellex – Love again
säv. & san. Kai Thomas Ryen Larsen, Michael James Down, Will Taylor, Primoz Poglajen ja Jonas Gladnikoff

Skrellex eli Kai Thomas Larsen on tuttu monille norjalaisille. Hän on työskennellyt musikaali- ja showtaiteilijana vuodesta 2007. MGP:ssä hän osallistuu drag-artisti Skrellexin hahmossa, jonka paikalliset ovat nähneet mentorina ”Drag Me Out” -sarjassa ja drag queen -sarjassa ”Drags”.

Lähde: nrk.no

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: