Sex pistols -laulaja John Lydonin Public image ltd kilpailee Irlannin euroviisukarsinnoissa

Public image ltd kilpailee Irlannin euroviisukarsinnoissa. Kisa käydään jo perinteiseksi muodostuneeseen tapaan suositun The Late Late Show -ohjelman euroviisuspecial-jaksossa 3. helmikuuta 2023 kuuden ehdokkaan kesken. John Lydonin johtama orkesteri Public image ltd eli PiL juhlii tänä vuonna myös 45-vuotista uraansa. Uransa alussa taitelijanimellä Johnny Rotten esiintynyt Lydon lauloi Sex pistolsin solistina vuosina 1975-1978 ja perusti sen hajottua oman yhtyeensä. PiL on julkaissut kymmenen studioalbumia, joista kolme on noussut Britannian TOP-20-albumilistalle. Vuosina 1992-2009 PiL oli telakalla. Sinä aikana Lydon kirjoitti muistelmiaan ja keikkaili jopa Sex pistolsien comeback-kiertueilla. Vuonna 2009 PiL palasi keikoille ja vuonna 2012 he julkaisivat uuden albumin. Lydonin lisäksi yhtyeeseen kuuluu Bruce Smith (rummut), Lu Edmonds (kitara) ja Scott Firth (basso). Nelikko on yhdessä kirjoittanut kilpailukappaleen ”Hawaii”, joka ehkä yllättää bändin musiikkiin perehtyneet hempeydellään. John Lydon kertoo kappaleen olevan rakkauskirje hänen vaimolleen Noralle, joka sairastaa Alzheimerin tautia. Lähes 50 vuotta yhdessä ollut pariskunta on viettänyt elämänsä onnellisimpia hetkiä Hawaijilla. Tänä vuonna on luvassa myös uusi Public image ltd -albumi. Eurovision laulukilpailu kisaillaan Liverpoolissa, Isossa-Britanniassa 9. – 13.5.2023.

Kuuntele Public image limitedin ”Hawaii”

Muut ehdokkaat Irlannin euroviisukarsinnoissa 2023 ovat:

Adgy (Andrew Carr) – Too good for your love
Adgy kirjoitti kappaleensa koronasulun aikoihin pianoballadina, mutta kun tuottaja Boksay tuli mukaan kuvioihin, sovitus muuttui uptempo-dancebiisiksi.

Connolly (Jennifer Connolly) – Midnight summer night
Uraansa aloitteleva Connolly opiskelee musiikkia Dublinissa. Hän on itse kirjoittanut eteerisen kilpailukappaleensa ollessaan 17-vuotias.

Wild youth – We are one
Neljän nuorukaisen muodostama Wild youth on tehnyt muutamia menestyshittejä Irlannissa. Euroviisukappale on levytetty Ruotsissa tuottaja Jörgen Elofssonin kanssa. Elofsson on tehnyt musiikkia kansainvälisille tähdille, kuten Britney spearsille, Jennifer Lopezille, Kelly Clarksonille ja Celine Dionille.

Leila Jane – Wild
Leila Janen taustajoukoista löytyy suomalaistuottaja Arto Ruotsala, joka on tehnyt musiikkia mm. Saara Aallon, Pyhimyksen ja Mikko Pohjolan kanssa.

K Muni & ND – Down in the rain
K Muni & ND -duo täyttää karsintakilpailun hiphop/rap -kiintiön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: