The Jacksons saapuu Suomen Turkuun

Turun Down by the laituri -festivaali on ilmoittanut ensimmäiset artistikiinnityksensä kesälle 2023. Festivaalia juhlitaan Turun Tuomiokirkontorilla ja Brahenpuistossa 27.-29.7.2023. Mielenkiintoisin nimi tässä vaiheessa on kiistatta legendaarinen The Jacksons -yhtye Yhdysvalloista. Jacksonin perheen musikaalisista vesoista koostunut yhtye aloitti toimintansa jo vuonna 1964 nimellä The Jackson 5, jolloin ryhmään kuului viisi veljestä. Perheen isän Joe Jacksonin manageroimaan veljeskvintettiin kuului silloin Jackie, Tito, Jermaine, Marlon ja Michael Jackson.

Michaelin lähdettyä historialliselle soolouralleen loput veljekset ovat jatkaneet keikkailua vaihtelevaan tahtiin, ja vieraili Michaelkin silloin tällöin veljiensä rinnalla. Myös Jermaine Jackson (s. 1954) on rakentanut omaa uraansa eikä tällä hetkellä keikkaile yhtyeessä. Turkuun saapuva The Jacksons on siis trio, jossa esiintyvät Jackie (s. 1951), Tito (s. 1953) ja Marlon (s. 1957). Yhtyeellä on lukuisia hittikappaleita ja ykköseksi Billboard-listalla ovat nousseet mm. ”I want you back”, ”ABC”, ”The love you save” ja ”I’ll be there”, joissa tosin päävokaleista vastasi nyt jo edesmennyt Michael. Viimeisin iso hitti on vuoden 1984 ”State of shock”, jossa Jacksonien kanssa lauloi Mick Jagger. Se nousi Yhdysvaltojen listan sijalle kolme. Saman vuoden ”Victory” -albumilta löytyy myös single ”Torture”, jolla kuullaan myös Michaelin laulua vaikka häntä ei musiikkivideolla näykään.

Kuva: The Jacksons Instagram -tili

Lipunmyynti Down by the laituriin avautuu tulevana perjantaina 25.11.2022.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: