”I want to know what love is” -hitistään tunnettu aikuisrockin legenda Foreigner pistää pillit pussiin ja lähtee jäähyväiskiertueelle

Aikuisrock-suuruus Foreigner aikoo pistää pillit pussiin. Yhtye on ilmoittanut lähtevänsä kesällä 2023 mittavalle jäähyväiskiertueelle ”Farewell tour”, joka kiertää koko Pohjois-Amerikan mantereen. Nyky-Foreignerissa on tosin enää yksi alkuperäisjäsen, kitaristi Mick Jones. Kultakauden kultakurkun Lou Grammin korvasi päävokalistina vuonna 2005 Kelly Hansen. 61-vuotias Hansen sanoo, että hänen kaltaisensa rock-tenorin on tässä iässä hankala laulaa Foreignerin kappaleita. Toki hän voisi laskea sävellajeja, mutta vanhan liiton miehenä haluaa tehdä kaiken niin hyvin kuin mahdollista, vielä kun se on mahdollista. Enää ei ole varmuutta siitä, kuinka pitkään hän pystyisi jatkamaan. Foreignerin perustaja Mick Jones kärsii terveysvaikeuksista ja ei sen vuoksi osallistu kaikille jäähyväiskiertueen keikoille. Kiertueella pääbändiä lämmittelee toinen aikuisrock-legenda Loverboy.

Suosion huipulle Foreigner pääsi heti kättelyssä, kun he julkaisivat esikoisalbuminsa ”Foreigner” vuonna 1977. Viisi ensimmäistä pitkäsoittoa myivät kaikki moninkertaisesti platinaa ja yhteensä yhtyeen albumeja on myyty pelkästään Yhdysvalloissa yli 40 miljoonaa kappaletta. Suurimman singlehittinsä ”I want to know what love is” Foreigner levytti vuonna 1984 ja se nousi singlelistan ykköseksi ympäri maailmaa, mm. Yhdysvalloissa, Britanniassa, Australiassa ja Kanadassa. Suomen listalla kappale nähtiin korkeimmillaan sijalla 7. Kappaleen sisältänyt albumi ”Agent provocateur” nousi virallisen listan viidenneksi ja pysytteli listalla 24 viikkoa. Seuraava albumi ”Inside information” nousi täällä jopa listaykköseksi. Foreignerin muita hittejä ovat mm. ”Feels like the first time”, ”Hot blooded”, ”Urgent”, ”Waiting for a girl like you”, ”That was yesterday” ja ”Say you will”.

Vuoden vaihteessa Foreigner järjesti kolmen viikon pituisen ”The best of Foreigner 4 live” konserttisarjan Las Vegasissa, jolla kerättiin varoja Ukrainan avustusrahastoon. Samalla juhlistettiin yhtyeen myydyintä albumia ”4”, jonka julkaisusta tuli 40 vuotta. Rahaa Ukrainalle kertyi yli 100.000 dollaria. Lou Gramm on silloin tällöin vieraillut Foreignerin keikoilla ja vielä vuonna 2018 yhtye nähtiin konserttilavalla alkuperäiskokoonpanossaan. Silloin juhlittiin 40-vuotiasta kakkosalbumia ”Double vision”. Viimeisen studioalbuminsa ”Can’t slow down” Foreigner levytti vuonna 2009 ja se on ainoa albumi, jolla vokaaleista vastaa Kelly Hansen. Katso ”Farewell tour” -kiertueen traileri oheisesta linkistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: