Belgialainen syntikkapopin pioneeri Telex paketoi uransa yksiin kansiin

Belgialainen syntikkapoptrio Telex julkaisee kattavat vinyyli- ja CD-boksit, jotka sisältävät remasteroidut uudelleenjulkaisut heidän kuudesta studioalbumistaan ”Looking for Saint-Tropez” (1979), ”Neurovision” (1980), ”Sex” (1981), ”Wonderful world” (1984), ”Looney tunes” (1988) ja ”How do you dance?” (2006). Remasteroinnin ja miksauksen alkuperäisnauhoilta ovat suorittaneet yhtyeen elossa olevat jäsenet Dan Lacksman ja Michel Moers. Rajoitetut painokset julkaistaan Mute records levymerkillä 3.3.2023. Julkaisu sisältää myös 12-sivuisen kirjasen.

Telexiin kuului Lacksmanin ja Moersin lisäksi Marc Moulin (s. 1942), joka menehtyi vuonna 2008. Elektronisen popin pioneereihin kuulunut yhtye perustettiin Brysselissä vuonna 1978, aikana jolloin syntetisaattoreilla musiikkia tuotti vain kourallinen muusikoita. Esikoisalbumin ”Looking for Saint-Tropez” läpimurtohitti oli ”Moskow diskow”. Telex toi osaltaan genreä valtavirtaan ja yksi osoitus siitä oli osallistuminen Eurovision laulukilpailuihin vuonna 1980 Belgian edustajana. He halusivat ravistella instituutiota ja pohtivat, että heidän kilpailukappaleensa ”Euro-vision” sijoittuu joko ensimmäiseksi tai viimeiseksi. He eivät voittaneet kilpailua, mutta jäivät kyllä osaltaan euroviisuhistoriaan. Kilpailukappale löytyy Telexin kakkosalbumilta ”Neurovision”.

Vuoden 1981 kolmannella albumillaan ”Sex” Telex liittoutui toisen uskaliaan yhtyeen Sparksin kanssa. Sparksin Ron ja Russell Mael viihtyivät Brysselissä paljon kauemmin, kuin levyn tekemiseen olisi ollut tarvetta tutustuen synteettisen musiikin tekemisen ihanuuteen. Maelit myös kirjoittivat kaikki sanoitukset albumille. Vuonna 1988 julkaistun viidennen pitkäsoiton ”Looney tunes” jälkeen, kolmikko siirtyi tahoilleen erilaisiin projekteihin, kunnes vuonna 2006 ilmestyi albumi ”How do you dance?”. Marc Moulinin kuoltua vuonna 2008 Telex ilmoitti virallisesti lopettavansa. Kuitenkin vuonna 2021 brittiläinen Mute records aloitti Telexin kanssa uuden yhteistyön ja ensimmäisenä julkaisuna päivänvalon näki kokoelma ”This is Telex”, joka sisälsi remasteroitujen klassikkohittien lisäksi kaksi ennenjulkaisematonta kappaletta.

Telex boksin kappaleluettelo:

LOOKING FOR SAINT-TROPEZ (1979)
Moskow Diskow
Pakmoväst
Café De La Jungle
Ça Plane Pour Moi
Some Day / Un Jour
Something To Say
Rock Around The Clock
Victime De La Societe
Twist À Saint-Tropez
NEUROVISION (1980)
A/B
Réalité
Cliché
En Route Vers De Nouvelles Aventures
Tour De France
We Are All Getting Old
My Time
Plus De Distance (More Than Distance)
Euro-Vision
Dance To The Music
Lakelele
Soul Waves
SEX (1981)
Brainwash
Drama, Drama
Haven’t We Met Somewhere Before
Long Holiday
The Man With The Answer
Carbon Copy
Exercise Is Good For You
Dream-O-Mat
Dummy
Sigmund Freud’s Party
WONDERFUL WORLD (1984)
L’amour Toujours
So Sad
Raised By Snakes
It Could Happen To You
Second Hand
Tell Me It’s A Dream
Vertigo
The Voice
Radio-Radio
Wonderful World
LOONEY TUNES (1988)
I Don’t Like Music
Temporary Chicken
Spike Jones
Beautiful Li(f)e
Dingo Bells
I Want Your Brain
Baby, When?
Peanuts
Happy End (I Wanna)
Rendez-Vous Dans L’espace
HOW DO YOU DANCE? (2006)
On The Road Again
How Do You Dance?
This Is Your Song
The Number One Song In Heaven
J’aime La Vie
White Noise
Move!
Jailhouse Rock
Do Worry
La Bamba-X

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: