Duran duran – All you need is now (2011)

Duran duran ei koskaan luovuta. Vuoden 2007 kaupallisen flopin jälkeen vailla levytyssopimusta ajelehtinut yhtye jatkoi uutterasti uusien kappaleiden säveltämistä ja demottamista. Bändin riveihin kuului edelleen neljä viidestä perustajajäsenestä eli Simon LeBon (laulu), Nick Rhodes (kosketinsoittimet), John Taylor (basso) ja Roger Taylor (rummut). Kitaristina levyillä ja kiertueilla toimi Dominic ”Dom” Brown, joka ei kuitenkaan saanut vakituisen bändijäsenen mandaattia. Brown oli kuitenkin vahvasti mukana sessioissa ja säveltämässäkin suurinta osaa kappaleista. Uusi Britannian julkaisija löytyi pienestä Tape Modern -levy-yhtiöstä ja Yhdysvaltojen puolella samaan tapaan tuntemattomasta S-Curve Recordsista.

Tulevan albumin ”All you need is now” tuotti Mark Ronson, joka oli Duran duranin esikoisalbumin julkaisun aikaan vuonna 1981 6-vuotias pojankoltiainen. Uuden sukupolven nuorekas DJ/Tuottaja aloitteli noihin aikoihin vasta uraansa ja on sittemmin voittanut seitsemän Grammy-palkintoa. Tuoreimpana Ronson voitti Oscarin, Golden Globen ja Grammyn Lady Gagan ja Bradley Cooperin leffabiisistä ”Shallow”, jota hän on ollut kirjoittamassa. Myös puolet tämän albumin kappaleista sai Ronsonin krediitteihin myös sävellysosastolle.

Alkuvuodesta 2010 äänitetty albumi julkaistiin typistettynä versiona digitaalisesti joulukuussa 2010. Fyysinen CD-julkaisu näki päivänvalon maaliskuussa 2011. Pitkäsoiton nimikkobiisi ”All you need is now” julkaistiin niinikään digitaalisena singlenä ja vieläpä ilmaisena sellaisena. Koska kyseessä oli maksuton download, sitä ei myöskään voitu rekisteröidä yhdellekään myyntilistalle. Maineikas Nick Egan ohjasi biisin musiikkivideon. Seuraavan vuoden maaliskuussa julkaistu fyysinen CD nousi Britannian albumilistan sijalle 11, joten siitä yhtyeen kymmenes TOP-20-studioalbumi Britanniassa. Yhdysvalloissa korkein sijoitus oli 29.

Huhtikuussa 2011 levyltä lohkaistiin toinen single ”Girl panic”, joka julkaistiin rajoitettuna vinyylisinglenä kyseisen vuoden Record store day -päivänä. Sinkku sisälsi elokuvaohjaaja David Lynch tekemän remixin. Myöhemmin kappaleeseen tehtiin myös huippumallien tähdittämä musiikkivideo, jonka ohjasi kiitelty ruotsalainen Jonas Åkerlund. Tämäkään single ei noussut listoille rajoitetun saatavuutensa johdosta. Levy sai kriitikoilta yllättävän positiivisen vastaanoton ja sen mainittiin olevan mm. ”Paras Duran duran -albumi sitten Rion (1982)”. Jälleen yhtye lähti myös isolle kiertueelle, joka kattoi Pohjois- ja Etelä-Amerikan, Australian, Euroopan sekä pari Aasian kaupunkia. Uusia klassikoita ei tältäkään pitkäsoitolta jäänyt elämään, mutta uuden musiikin luominen on aina ollut Duran duranille yhtä tärkeää kuin kiertäminen. Kaikki tähänastiset 30 vuotta.

Kappaleluettelo:

 1. All you need is now
 2. Blame the machines
 3. Being followed
 4. Leave a light on
 5. Safe (In the heat of the moment) feat. Ana Matronic
 6. Girl panic!
 7. A diamond in the mind
 8. The man who stole a leopard feat. Kelis
 9. Other people’s lives
 10. Mediterranea
 11. Too bad you’re so beautiful
 12. Runway runaway
 13. Return to now
 14. Before the rain

Lähteet:
Wikipedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: