Duran duran – Red carpet massacre (2007)

Vuonna 2004 julkaistun, mukavasti menestyneen ”Astronaut” -albumin ja kiertueen jälkeen alkoi Duran duran oitis säveltää seuraavaa pitkäsoittoaan syyskuussa 2005. ”Reportage” -työnimeä kantavan julkaisun tuotantoa valvoi menestyksekäs amerikkalainen Michael Patterson, joka oli ollut Grammy-ehdokkaanakin Beckin albumista ”Midnite vultures” (1999). Oikukas kitaristi Andy Taylor oli vielä tässä vaiheessa mukana projektissa. Rumpali Roger Taylor kertoi lehdistölle maaliskuussa 2006, että tuleva albumi on paluu yhtyeen juurille ja 1980-luvun new wave -soundiin. Saman vuoden syksyllä kuvioihin tuli mukaan tuottaja Timbaland, joka toi mukaan projektiin myös soolouralle N’sync -yhtyeestä siirtyneen Justin Timberlaken. Andy Taylor ei osallistunut Timbalandin kanssa pidettyihin sessioihin, eikä myöskään syksyn keikoille. Lopulta tuli virallinen tieto, että Andy ei enää jatka yhteistyötä Duran duranin kanssa. Hänen tilalleen tuli Dominic Brown, joka oli paikkaillut Andyn poissaoloja jo pidempään. Brownista ei kuitenkaan tullut yhtyeen virallista jäsentä, vaikka hänen kiinnityksensä on jatkunut näihin päiviin asti Duran duranin kiertuekitaristina.

Andy Taylor kritisoi muuta yhtyettä musiikillisista erimielisyyksistä ja eritoten Timbaland/Timberlake-yhteistyöstä. Lisäksi hän veti esiin kortin, jolla väitti Simon LeBonin ja Nick Rhodesin väheksyneen hänen tunteitaan Andyn isän sairauden ja kuoleman aikoihin. Andy oli omien sanojensa mukaan vaipunut masennukseen. Osasyynä oli monia mystisiä tekijöitä, kuten se ettei kitaravirtuoosi saanut työlupaa Yhdysvaltoihin ja lopulta hän ei vastannut minkään sortin yhteydenottopyyntöihin. Muille duuraneille ei jäänyt muita vaihtoehtoja, kuin irtisanoa Andy Taylor yhtyeen henkilökunnasta. Vaikka yhdessä oli tehty jo viitisentoista demobiisiä tulevalle albumille, aloitti nelikoksi typistynyt porukka kaiken alusta. Kaikki biisit sävellettiin uudelleen ja Andy Taylorin nimi pyyhkiytyi krediiteistä. Samalla jäi taakse myös huipputuottaja Michael Patterson ja joissakin aikalaishaikailuissa tulevaa albumia on kutsuttu ”Duran duranin menetetyksi Patterson -levyksi”.

Laulusolisti Simon LeBon on kertonut, että Andyn irtisanomisen jälkeen nelikko istui aloilleen miettimään ja kuuntelemaan, mitä he olivat tehneet omillaan – ilman Andya. Aluksi esille nousivat Timbalandin tuottamat kappaleet, joissa kitaravirtuoosi ei ollut alunperinkään mukana. Sen jälkeen he päättivät kirjoittaa koko levyn uudelleen alusta loppuun. Syksyllä 2006 demosessiot jatkuivat New Yorkissa, josta siirryttiin Lontooseen seuraaviin talkoisiin. Kesäkuussa 2007 Duran duran ilmoitti virallisilla nettisivuillaan tehneensä vielä yhden biisin Justin Timberlaken kanssa. ”Falling down” -kappaleesta tulikin levyn ensimmäisnen single, vaikka aiemmin bändi oli esittänyt yhteistyössä Timberlaken tehdyn kappaleen ”Nite-runner” fan club konsertissaan ja kertonut sen olevan tuleva singlejulkaisu. Ennen singlen julkaisua Duranit esiintyivät kuitenkin Prinsessa Dianan muistokonsertissa sekä Live Earth -tapahtumassa. Tulevan albumin nimeksi tuli ”Red carpet massacre”.

Syyskuussa 2007 julkaistu single ”Falling down” ei tavoittanut kuulijakuntaa, vaan se floppasi lähes kaikkialla muualla paitsi Italiassa, jossa Duran durania on aina pidetty arvossaan. Britti-listalla levy jymähti sijalle 52, mikä oli iso pettymys edellisen albumin TOP-20-hittien jälkeen. ”Red carpet massacre” ei sekään ottanut tuulta purjeisiinsa ja listasijoitus Britannian albumilistalla oli parhaimmillaan 44 eli yhtyeen kaikkien aikojen toiseksi huonoin, jos mukaan ei lasketa ”Medazzaland”-levyä jota ei tuoreeltaan julkaistu saarivaltiossa lainkaan. Jälkeenpäin ainakin bassotaituri John Taylor on kommentoinut levyn synnytysprosessia ”painajaiseksi”, jossa levy-yhtiö yritti säädellä namiskuukkeleita popimpaan suuntaan. Kehnon vastaanoton vuoksi alunperin neljän pitkäsoiton mittaiseksi kaavailtu sopimus Epic-yhtiön jäi kahteen levyyn, eikä albumilta lohkaistu enempää singlejä. Taas oltiin tilanteessa, josta oli suunta vain ylöspäin ja sen Duran duran tuli jälleen ottamaan.

Kappaleluettelo:

 1. The valley
 2. Red carpet massacre
 3. Nite-runner
 4. Falling down
 5. Box full o’ honey
 6. Skin divers
 7. Tempted
 8. Tricked out
 9. Zoom in
 10. She’s too much
 11. Dirty great monster
 12. Last man standing

Lähteet:
Wikipedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: