Duran duran – Pop trash (2000)

Vuosituhannen vaihde lähestyi ja Duran duranin kaupallinen kannattavuus lähenteli pohjamutiaan. Vuonna 1997 vain osassa maailmaa julkaistu ja pahemman kerran flopannut albumi ”Medazzaland” johti yhtyeen alusta asti jatkuneen yhteistyön päättymiseen EMI/Capitol -levy-yhtiön kanssa. Vuosina 1998-1999 EMI julkaisi liudan erilaisia kokoelmalevyjä. ”Night versions” (1998), ”Greatest” (1998) sekä remixalbumin ”Strange behaviour” (1999), joka oli tuplalevy. ”Greatest” oli perinteinen kokoelma, jonka biisilistaan oli päivitetty vuoden 1990 kokoelman ”Decade” jälkeen ilmestyneitä biisejä. Jopa ”Medazzalandin” ”Electric barbarella” oli mukana. Samalla teemalla julkaistiin myös kattava DVD, joka sisälsi 22 musiikkivideota ”Planet earthista” ”Electric barbarellaan”. Itse bändin katseet oli tosin suunnattu jo kohti tulevaa vuosituhatta.

Uusi levytyssopimus solmittiin Hollywood records -yhtiön kanssa, joka oli osa Walt Disney konsernia. Tunnelma DD-trion LeBon/Rhodes/Cuccurullo keskuudessa ei kuitenkaan ollut korkealla. Varsinkin laulusolisti Simon LeBon kärsi pahasta kirjoitusblockista, eikä saanut sanoituksia aikaiseksi. Niinpä kosketinsoittaja Nick Rhodes ja kitaristi Warren Cuccurullo ottivat biisinteossa enemmän vastuuta ja käyttivät edellisen albumin tavoin TV Mania projektilleen tekemiään demoja sävellyksien pohjina. Tuleva pitkäsoitto ”Pop trash” jatkoi siten tyylillisesti ”Medazzalandin” jalanjäljissä syntikoineen ja elektronisine saundimaailmoineen. Yleisesti ottaen levyä on pidetty yhtyeen uran erikoisimpana.

Maaliskuussa 2000 julkaistiin ensimmäinen singlejulkaisu ”Someone else not me”, joka jäikin levyn ainoaksi. Mikä kertoo osaltaan karua tarinaa Duran duranin sen hetkisestä suosiosta. Britanniassa single ei noussut sijaa 53 korkeammalle ja Yhdysvalloissa se ei sijoittunut listoille lainkaan. Siinä ei paljon Latvian singlelistan sija 10 lohduttanut. ”Playing with uranium” -kappaletta kaavailtiin kakkossingleksi, mutta lopulta se julkaistiin lokakuussa 2000 vain Italiassa radiopromona. ”Last day on earth” vuoden 2001 maaliskuussa ainoastaan Japanissa. ”Someone else not me” -kappaleesta levytettiin myös espanjan ja ranskan kieliset versiot ja sen musiikkivideo on ensimmäinen, joka toteutettiin kokonaan Adobe Flash -tekniikalla.

Levyn markkinointi jäi olemattomaksi ja sitä kautta myös myynti. Albumista sukeutui Duran duranin kaikkien aikojen heikoin menestys. Samalla myös yhteistyö Hollywood records -yhtiön kanssa päättyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Nick Rhodes on todennut jälkikäteen ”Pop trash” -albumin vaikeimmaksi levykseen. Duran duran ei koskaan kunnolla toipunut John Taylorin lähdöstä ja Simonin kirjoitusblokki vaikeutti tilannetta. Tätä taustaa vasten tarkasteltuna Nick pitää kuitenkin jonkinasteisena saavutuksena, että albumi saatiin valmiiksi ja siitä tuli ihan heidän omasta mielestään ihan mukiinmenevä. Muutoksen tuulet puhalsivat kuitenkin jo toisesta suunnasta ja tällä kertaa ne olivat lämpimän positiivisia. Vaikka albumia seuranneen kiertueen jälkeen Warren Cuccurullo jätti yhtyeen, palasi hänen tilalleen yhtyeen riveihin kolme miestä ja heidän kaikkien sukunimi oli Taylor.

Kappaleluettelo:

 1. Someone else not me
 2. Lava lamp
 3. Playing with uranium
 4. Hallucinating Elvis
 5. Starting to remember
 6. Pop trash movie
 7. Fragment
 8. Mars meets Venus
 9. Lady Xanax
 10. The sun doesn’t shine forever
 11. Kiss goodbye
 12. Last day on earth

Lähteet:
Wikipedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: