Karkki vai kepponen? 20 parasta 1980-luvun biisiä Halloween-bileisiin!

Retropopparin poiminnat 1980-luvun henkisten Halloween-bileiden soittolistaksi. Katso karmaisevimmat musiikkivideot sekä linkki Spotify-soittolistaan artikkelin lopussa.

Siouxsie and the Banshees: Halloween (1981)

Brittiyhtye Siouxsie and the Bansheesin kappale ”Halloween” saa itseoikeutetusti aloittaa Retro-Halloween soittolistan, vaikka kyseessä on vain raita yhtyeen neljänneltä albumilta ”Juju”. Kappaleen nimi puhukoon puolestaan.

Radiorama: Vampires (1986)

Radiorama on italialainen discokokoonpano, jonka esikoisalbumilta ”Desires and vampires” löytyy teemaan sopiva ralli. Tämän tahtiin on hyvä harjoitella parhaat kasari dancemoovit. Nehän ovat silkkaa horroria.

KC & the Sunshine band: I’m your boogie man (1976)

Lipsahdetaan vähän 1970-luvun puolelle, mutta amerikkalaisen discoryhmittymän neljäs ykköshitti vain kuuluu jokaisiin Halloween-bileisiin. ”Halloween” -elokuvissa lapsia peloteltiin ”boogeymanilla”, mutta tätä boogie-miestä ei tarvitse pelätä.

Ozzy Osbourne: Bark at the moon (1983)

Ozzy Osbournehan on ristinyt itsensä jopa ”pimeyden prinssiksi”, joten hänen läsnäolonsa Halloweenin soittolistalla on miltei välttämättömyys. Tuotannostahan löytyisi varmasti montakin aiheeseen sopivaa kappaletta, mutta mennään nyt herran kolmannen sooloalbumin nimikkokappaleella.

Soft cell: Tainted love (1981)

Brittiduo Soft cellin ykköshitissä ”Tainted love” on tietynlaista synkkyyttä ja alakuloisuutta, joten kappale istuu hyvin tähän joukkoon. Musiikkivideon uudemmassa versiossa on myös vähän aavemainen tunnelma.

The Cramps: Goo goo muck (1981)

Amerikkalaisen punkrock-yhtyeen The Crampsin ”Goo goo muck” löytyy jokaiselta muultakin Halloween-soittolistalta, niin totta kai myös tältä.

Duran duran: Hungry like the wolf (1982)

Retropopin Retro-Halloween ei olisi riittävän retro ilman Duran durania. Duran duran julkaisee Halloweeniksi 2023 myös kokonaan uuden teema-albumin ”Danse macabre”, mutta vanhassa vara parempi.

Talking heads: Psycho killer (1977)

Talking headsin ”Psycho killer” on myös hieman ”väärältä vuosikymmeneltä”, mutta yhtyeen läpimurtohitti on liian hyvä pois jätettäväksi. Itse asiassa ympyrä sulkeutuu siinä mielessä, että Duran duranin uunituoreelta Halloween-albumilta löytyy cover-versio kappaleesta.

Echo & the Bunnymen: People are strange (1987)

Nuorisokauhuleffa ”The lost boysin” soundtrack sopisi kokonaisuudessaan myös Halloween-bileiden taustamusiikiksi, mutta poimin siltä mukaan Echo & the Bunnymenin The Doors -coverin. Tässä on sopivan hyytävä tunnelma.

Dead or alive: Something in my house (1986)

Dead or aliven ”Something in my house” oikein räätälöitiin Halloween-julkaisuksi, mutta erinäisten levy-yhtiövääntöjen seurauksena sen julkaisu venähti joulukuulle. Halloween mainitaan laulun sanoissakin ja musiikkivideokin on teemaan istuva.

Ramones: Pet sematary (1989)

Punk-legenda Ramones teki Stephen Kingin kirjaan perustuvan samannimisen kauhuelokuvan tunnusbiisin, joka taitaa yhtyeen tuotannossa sieltä kepeämmästä päästä. Suomeksi kirja ja leffa tunnetaan nimellä ”Uinu, uinu lemmikkini”.

Damian: The time warp (1986-1989)

Damian Barker (s. 1964 – k. 2017) sai viisitoistaminuuttisensa julkisuudessa levytettyään dancepoljentoisen cover-version ”The Rocky horror picture show” -musikaalin kappaleesta ”The time warp”. Kappaleesta tehtiin useita remixejä, kunnes vuonna 1989 Pete Hammondin versio nousi Britannian singlelistan topteniin.

INXS: Devil inside (1988)

Horror-teemaan sopiva ”Devil inside” löytyy australialaisyhtye INXS:n kansainväliseltä läpimurtoalbumilta ”Kick”. Kappale julkaistiin levyn toisena singlenä heti megahitin ”Need you tonight” perään.

The Cure: Lullaby (1989)

The Curen painajaismaisen kehtolaulun mukanaololle ei paljon perusteluja tarvita. Katsokaa vaikka musiikkivideo, jossa jättiläishämähäkki syö laulusolisti Robert Smithin.

Alice Cooper: He’s back (The man behind the mask) (1986)

Alice Cooper ja kauhu kuuluvat yhteen kuin paita ja peppu. Kappaleissakin olisi tälle listalle ollut suorastaan ruuhkaa, mutta tylsäähän se olisi soittaa vaikka ”Poison”. Sen sijaan mukaan poimittiin ”Friday the 13th” -kauhuelokuvasarjan kuudennen osan ”Jason lives” teemabiisi.

Bow wow wow: I want candy (1982)

Karkki vai kepponen? Brittiläinen uuden aallon yhtye Bow wow wow tahtoo ainakin namia.

The Steve Miller band: Abracadabra (1982)

Vähän noituutta tähän väliin. Amerikkalaisyhtyeen legendaarisen taikasanan mukaan nimetty kappale nousi valtavaksi hitiksi kaikkialla maailmassa vuonna 1982, mukaan lukien Suomessa.

Rockwell: Somebody’s watching me (1984)

Kyttäyskeikka. Rockwell (oik. Kennedy Gordy, s. 1964) on yhden hitin ihme sanan varsinaisessa merkityksessä. ”Somebody’s watching me” -kappaleen kertosäkeistön kuorossa laulavat miehen lapsuudenystävät Michael ja Jermaine Jackson.

Ray Parker jr: Ghostbusters (1985)

Vuoden 1985 hittielokuvan ”Ghostbusters – Haamujengi” teemabiisi on kasariklassikko ja Halloween-soittolistan hilpeämmästä päästä. Ykköshitti oli myös Oscar-ehdokkaana parhaan teemabiisin kategoriassa.

Michael Jackson: Thriller (1982)

Kaikkien Kasari-Halloween-soittolistojen ehdoton ykkönen on luonnollisestikin Michael Jacksonin ”Thriller”, mikäs muukaan. Kauhun hetket kruunaa legendaarisen kauhuelokuvien tähden Vincent Pricen vertahyytävä nauru ja John Landisin (”Ihmissusi Lontoossa”) ohjaama uraauurtava musiikkivideo.

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑