ABBA:n Agnetha Fältskog julkaisi uuden singlen esimakuna ”A”-albuminsa 10-vuotis juhlaversiosta

ABBA-legenda Agnetha Fältskog (73) julkaisee uutta soolomusiikkia kymmenen vuoden tauon jälkeen. Upouusi kappale on nimeltään ”Where do we go from here?”. 13.10.2023 on tulossa 10-vuotisjuhlan kunniaksi uusi versio Fältskogin vuoden 2013 albumista ”A”. ”A+”-nimeä kantava pitkäsoitto on säveliltään sama levy, mutta musiikkitaustat ovat kokonaan uudet ja nykypäivän hengen mukaiset.

Säveltäjä ja tuottaja Jörgen Elofsson on yhdessä Anton ”Hybrid” Mårtenssonin kanssa jättänyt vuonna 2013 äänitetyt laularaidat ennalleen, mutta luonut taustat täysin uusiksi. Fältskog kertoo, että kuuli pari vuotta sitten erään kappaleen levyltä radiossa ja mietti miten aika rientääkään. Samassa hän alkoi pohtia, miltä levyn kappaleet kuulostaisivat jos ne olisi levytetty tänään. Hän ehdotti kasvojenkohotusoperaatiota Elofssonille ja hän ihastui ideaan. Vähän myöhemmin kun Fältskog kuuli lopputuloksen, hän rakastui siihen oitis. Kappaleet kuulostivat niin tuoreilta ja moderneilta. Paremmilta mitä hän olisi voinut kuvitellakaan.

Elofsson lisää, että vuonna 2013 EDM ja dancemusiikki dominoivat pop-kuvioita. Siksi he päättivät silloin tehdä jotain täysin päinvastaista ja sovittaja Peter Nordahl teki kappaleisiin ajattomat jousisovitukset. Nyt kun he muokkasivat taustat uuteen uskoon, kaikki yllättyivät miten hyvin se toimii. Kappaleet ovat puhjenneet kukkaan kunnon pop-biiseinä. Hybrid, joka ei ollut mukana alkuperäisen levyn tuotannossa, on uuden sukupolven edustaja ja on keksinyt sovitukseen täysin uusia jippoja.

Lue ABBA:n ”Voyage” -albumin arvostelu vuodelta 2021

A+ kappaleluettelo:

  1. Where Do We Go From Here?
  2. Back On Your Radio (A+)
  3. I Should’ve Followed You Home (feat. Gary Barlow) (A+)
  4. Dance Your Pain Away (A+)
  5. I Was A Flower (A+)
  6. Perfume In The Breeze (A+)
  7. Past Forever (A+)
  8. The One Who Loves You Now (A+)
  9. Bubble (A+)
  10. When You Really Loved Someone (A+)
  11. I Keep Them On The Floor Beside My Bed (A+)

1 thoughts on “ABBA:n Agnetha Fältskog julkaisi uuden singlen esimakuna ”A”-albuminsa 10-vuotis juhlaversiosta

Add yours

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑