Peter Gabriel julkaisee uuden albumin ja lähtee Euroopan kiertueelle – suomalaisfanien pitää tosin matkustaa Ruotsiin

Genesis -yhtyeessä musiikillisen taipaleensa aloittanut Peter Gabriel julkaisee vuonna 2023 uuden albumin ja lähtee kiertueelle. Gabriel kertoo tiedotteessaan, että hänellä on paljon uusia lauluja ja ettei malta odottaa pääsevänsä esittämään niitä yleisön eteen. Tuleva albumi ja kiertue kantavat nimeä ”i/o”. Konserteissa kuullaan uusien kappaleiden lisäksi vanhoja hittejä, fanisuosikkeja ja yllätyksiä. Maestron rinnalla nähdään hänen pitkäaikaiset bändikaverinsa Tony Levin, David Rhodes ja Manu Katché. 22 keikkaa käsittävä kiertue käynnistyy 18.5.2023 Puolan Krakowasta ja etenee sen jälkeen Italiaan, Ranskaan, Saksaan, Tanskaan, Ruotsiin, Norjaan, Alankomaihin, Belgiaan, Sveitsiin sekä tietenkin Isoon-Britanniaan. Viimeinen keikka heitetään Irlannin Dublinissa 25.6.2023. Sen jälkeen Gabriel suuntaa Pohjois-Amerikkaan. Ikävä kyllä Suomeen asti kiertue ei näytä yltävän.

Vuosina 1969-1974 Genesis levytti kuusi studioalbumia Peter Gabrielin toimiessa laulajana ja keulakuvana. Sen jälkeen yhtyeen rumpali Phil Collins otti vokalistin vastuun harteilleen. Vuonna 1977 Peter Gabriel aloitti menestyksekkään soolouransa, joka kulminoitui vuonna 1986 julkaistuun viidenteen albumiin ”So”. Levy myi yksin Yhdysvalloissa yli viisi miljoonaa kappaletta ja Gabrielin kotimaassa Britanniassa lähes miljoonan eli kolminkertaista platinaa. Suomessa albumi nousi virallisen listan sijalle kolme ja pysytteli tilastoissa 25 viikkoa. Levyn suurin hitti ”Sledgehammer” muistetaan uraauurtavasta musiikkivideostaan, joka voitti yhdeksän MTV Music video awards -palkintoa ja on edelleen kanavan kaikkien aikojen soitetuin musiikkivideo. Yhteensä Peter Gabriel on julkaissut yhdeksän studioalbumia, joista viimeisin ”New blood” on vuodelta 2011. Lisäksi hän on tehnyt neljä soundtrack-albumia, joista maineikkain lienee vuoden 1985 ”Birdy”-elokuvaan tehty musiikki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: