Retrovuosi 1984 päivän biisi 62: Nena – 99 Red Balloons

Saksalaisyhtye Nenan ”99 Luftballons” oli iso hitti jo vuonna 1983 Euroopassa ja muuallakin maailmassa. Single nousi listaykköseksi Australiassa, Japanissa sekä lukuisissa Euroopan maissa, kuten Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Ruotsissa ja Alankomaissa. Suomen singlelistalla levy kohosi sijalle viisi.

Yllättäen saksankielinen versio ”99 Luftballons” kelpasi myös yhdysvaltalaisyleisölle ja levy nousi Billboard-listallakin sijalle kaksi. Muita varten kappale käännettiin englanniksi ja helmikuussa 1984 ”99 Red Balloons” nousi viimein myös Britannian singlelistan kärkeen syrjäyttäen Frankie goes to Hollywoodin ”Relaxin”. Single pysytteli ykköspallilla kolme viikkoa. Englanninkielinen versio ponnahti listaykköseksi myös Irlannissa ja Kanadassa.

Kappaleen molempia versioita on yhteensä myyty sinkkuna yli kolme miljoonaa kappaletta. Suomen koko vuoden 1984 hittitilastossa kappale oli sijalla 28, kun kummankin kieliversion myynti lasketaan yhteen.

1 thoughts on “Retrovuosi 1984 päivän biisi 62: Nena – 99 Red Balloons

Add yours

  1. Nenan kappale oli jättihitti, mutta bändi ei tehnyt elettäkään hyödyntääkseen tilannetta. Minulle ei koskaan selvinnyt miksi. Nena tuli ja meni ja jäi yhden hitin ihmeeksi – ainakin Länsi-Saksan ulkopuolella.

    Tykkää

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑