Espanjan euroviisukarsinta Benidorm Fest 2023 huipentuu lauantain finaaliin – Katso recap finaaliesityksistä

Yksi Eurovision laulukilpailujen suurista rahoittajamaista, Espanja, päätti viime vuonna nostaa profiiliaan ja järjestää oikeasti laadukkaat karsinnat. Tuloksia tuli heti, sillä Espanja sijoittui loppukilpailussa komeasti kolmanneksi. Vuonna 2022 maata edusti Chanel trendikkäällä kappaleellaan ”SloMo”, joka on osoittautunut etenkin fanisuosikiksi. Vuoden 2022 ESCradion kaikkien aikojen suosituimpien euroviisujen äänestyksessä se nousi listaykköseksi ohi vuosikausia tilastoa hallinneen Loreenin ”Euphorian”. Chanel toi maalle sen parhaan sijoituksen sitten vuoden 1995 Anabel Conden kakkostilan. Muuten Espanja onkin viime vuosina nähty tavanomaisemmin lopputuloslistan häntäpäässä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Tänä vuonna Benidorm Festiksi kutsuttu karsintakilpailu järjestetään toisen kerran samalla kaavalla ja tasoa voidaan pitää jälleen varsin laadukkaana. Viikolla käytiin kaksi semifinaalia tiistaina (31.1.2023) ja torstaina (2.2.2023) ja kummastakin lauantaina 4.2.2023 pidettävään finaaliin selvisi neljä esitystä. Näin ollen Espanjan edustaja valitaan kahdeksan kappaleen joukosta asiantuntijaraadin ja puhelinäänestäjien yhteistuloksella. Ensimmäisen semifinaalin voitti Agoney (Morales, s. 1995) ja toisen Blanca Paloma. Nähtäväksi jää tuleeko finaalista näiden kahden kauppa vai pistääkö joku semifinaaleissa heikommin sijoittunut heille kampoihin. Suurena rahoittajamaana Espanja esiintyy automaattisesti Liverpoolin viisujen finaalissa.

Espanjan Benidorm fest karsinnan finalistit:

  1. Karmento: Quiero y duelo
  2. Megara: Arcadia
  3. Alice Wonder: Yo quisiera
  4. Fusa Nocta: Mi familia
  5. Agoney: Quiero arder
  6. Blanca Paloma: Eaea
  7. José Otero: Inviemos en marte
  8. Vicco: Nochentera

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: